Klanten pushen om toch maar snel te boeken: Booking.com heeft aan de Europese Commissie beloofd het niet meer te doen.
Volledig scherm
PREMIUM
Klanten pushen om toch maar snel te boeken: Booking.com heeft aan de Europese Commissie beloofd het niet meer te doen. © ANP XTRA

Booking.com stopt met verkooptrucs: “Nog maar één kamer over”, dat mag niet meer

Booking.com gaat mensen niet meer onder druk zetten door te zeggen dat er maar één kamer meer beschikbaar is én gaat duidelijke totaalprijzen aangeven. De boekingsite heeft zes maanden om het in orde te brengen, zegt Europees commissaris Didier Reynders.

7 reacties

 • Patrick Vandeputte

  3 jaar geleden
  Als er staat dat er maar 1 kamer meer beschikbaar is wil dat niet zeggen dat het hotel bijna volgeboekt is maar dat er slechts 1 kamer meer beschikbaar is van het pakket dat via Booking verkocht wordt. Wat is daar eigenlijk verkeerd aan? Niks dus.
 • Ris VanCampenhoudt

  3 jaar geleden
  ik gebruik booking.com om een hotel te vinden. Vervolgens bel ik die zelf en krijg bijna altijd een beter prijs.
 • Tom De Bondt

  3 jaar geleden
  @Marc Embrechts: bij vliegtuigmaatschappijen is dat al zo, er zijn dan maar 2 stoelen beschikbaar in die prijscategorie. Als je 2 stoelen boekt, zal je merken dat de volgende prijzen duurder zijn.
 • Marc Embrechts

  3 jaar geleden
  Dat mogen ze dan ook toepassen op vliegtuig maatschappijen. Nog maar 2 stoelen over...Flauwekul om mensen snel te laten boeken.
 • Claude Van Isterdael

  3 jaar geleden
  Is duidelijk bedoeld om de mensen aan te porren direct te boeken, ik tracht steeds contact op te nemen met de eigenaars zelf, zodoende dat die geen 20 of 25 % commissieloon hoeven te betalen aan die firma !