Ahmed Dahmani bij zijn arrestatie in Turkije. In december 2016 werd hij daar veroordeeld tot een celstraf van tien jaar en negen maanden.
Volledig scherm
PREMIUM
Ahmed Dahmani bij zijn arrestatie in Turkije. In december 2016 werd hij daar veroordeeld tot een celstraf van tien jaar en negen maanden. © rv

Boodschappenlijstje had speurders tijdig op spoor van terroristen Brussel en Parijs kunnen brengen: "15 liter zwembadreiniger, graag"

In augustus 2015 werd er in een Nederlands dorp een Audi gepikt. Die dook later op in Molenbeek. Tijdens de huiszoeking die daarop volgde, werd er een briefje gevonden dat de terreur van Islamitische Staat in de kiem had kunnen smoren - zo blijkt uit een nieuwe reeks documenten uit het onderzoeksdossier die deze krant in handen kreeg.

 1. PREMIUM

  Bouwverlof

  Projectontwikkelaar Huyzentruyt pleit voor het afschaffen van het collectief bouwverlof. Hij meent dat men de bouwvakkers niet moet dwingen gezamenlijk in de duurste periode verlof te nemen. De maand juli is inderdaad de meest aangewezen maand om te blijven werken in 'den bouw'. En als er afspraken kunnen gemaakt worden met toeleveringsbedrijven zoals betoncentrales, moet het mogelijk zijn door te werken. Zo kunnen oudere bouwvakkers, die privé niet meer gebonden zijn aan de schoolvakantie, verlof nemen in de rustiger en vooral goedkoopste verlofmaanden zoals juni en september. Als betoncentrales onderling afspraken maken om de toelevering te waarborgen, kan er volgens mij geen probleem zijn. Hubert Buysse, Deinze
 1. Wij hebben de nieuwe Xbox al: unboxing en eerste indruk
  Play
  games

  Wij hebben de nieuwe Xbox al: unboxing en eerste indruk

 2. Vissers gieren het uit wanneer hun geredde aap blijkt te kunnen waterskiën
  Play

  Vissers gieren het uit wanneer hun geredde aap blijkt te kunnen waterskiën