Exclusief voor abonnees

Boek ‘Grijze Goesting’ wil taboe over seks bij ouderen doorbreken: "Bordje 'niet storen' en verpleging weet genoeg"

Nog te vaak willen kinderen en zorgverleners het laaiende vuur tussen bejaarden zo snel mogelijk geblust zien.
thinkstock Nog te vaak willen kinderen en zorgverleners het laaiende vuur tussen bejaarden zo snel mogelijk geblust zien.
Senioren veranderen niet in aseksuelen zodra ze naar een rusthuis verhuizen. 'Grijze goesting'? Wees er maar zeker van dat ze bestaat. Zorgbedrijf Antwerpen schreef er een gelijknamig boek over. "Tijd dat we dat taboe doorbreken", klinkt het.

Je hebt 9% van dit artikel gelezen6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Joan Lute

  En juist daarom wil ik Gerard Joling en Gordon een schouderklopje geven want hun programma met bejaarden hebben ze dit onderwerp bespreekbaar gemaakt door een hoogbejaarde man die al een eeuwigheid leefde zonder enige vorm van intimiteit te trakteren op een fijne namiddag waarbij hij zich eens lekker mocht laten verwennen door prostituees voor senioren. Prachtig toch

 • Serge Aernoudt

  Senioren worden in rusthuizen precies aanzien als een ander soort mensen.

 • wim rooyakkers

  Een van de weinige nog leuk dingen in het bejaardenhuis.

 • marc de Volder

  Van de Kerkhove,bij oma duurt het nog langer...

 • Charel de Klucht

  Als klein manneke zag ik mijn opa onze poetsvrouw beffen, de snoeper.