Nog te vaak willen kinderen en zorgverleners het laaiende vuur tussen bejaarden zo snel mogelijk geblust zien.
Volledig scherm
PREMIUM
Nog te vaak willen kinderen en zorgverleners het laaiende vuur tussen bejaarden zo snel mogelijk geblust zien. © thinkstock

Boek ‘Grijze Goesting’ wil taboe over seks bij ouderen doorbreken: "Bordje 'niet storen' en verpleging weet genoeg"

Senioren veranderen niet in aseksuelen zodra ze naar een rusthuis verhuizen. 'Grijze goesting'? Wees er maar zeker van dat ze bestaat. Zorgbedrijf Antwerpen schreef er een gelijknamig boek over. "Tijd dat we dat taboe doorbreken", klinkt het.

6 reacties

 • Joan Lute

  2 jaar geleden
  En juist daarom wil ik Gerard Joling en Gordon een schouderklopje geven want hun programma met bejaarden hebben ze dit onderwerp bespreekbaar gemaakt door een hoogbejaarde man die al een eeuwigheid leefde zonder enige vorm van intimiteit te trakteren op een fijne namiddag waarbij hij zich eens lekker mocht laten verwennen door prostituees voor senioren. Prachtig toch
 • Serge Aernoudt

  2 jaar geleden
  Senioren worden in rusthuizen precies aanzien als een ander soort mensen.
 • wim rooyakkers

  2 jaar geleden
  Een van de weinige nog leuk dingen in het bejaardenhuis.
 • marc de Volder

  2 jaar geleden
  Van de Kerkhove,bij oma duurt het nog langer...
 • Titine d' Oléron

  2 jaar geleden
  Als klein manneke zag ik mijn opa onze poetsvrouw beffen, de snoeper.
 1. PREMIUM

  Eerst wel, dan niet en nu toch quarantai­ne voor wie uit 'oranje zone' komt

  Verwarrende communicatie over de kleurencodes voor terugkerende toeristen: nadat in het begin was gezegd dat wie uit een 'oranje zone' kwam zich moest laten testen en in quarantaine moest, bleek dat plots niet meer nodig. Op diplomatie.belgium.be stond enkel nog dat reizigers 'extra waakzaam' moesten zijn op symptomen. Tot dat gisteren weer aangepast werd: wie uit een oranje zone - zoals Luxemburg en Kroatië - komt, wordt toch gevraagd in quarantaine te gaan en zich te laten testen. "De boodschap is nog steeds dezelfde, maar de formulering is aangepast", is de uitleg in regeringskringen. "Het is geen verplichting, maar het wordt wel aangeraden. Er wordt een beroep gedaan op de burgerzin van de reizigers." Voor alle duidelijkheid: er geldt géén reisverbod naar oranje zones. Malta is intussen ook geen rode zone meer voor vertrekkers, het valt onder code oranje.
 2. PREMIUM

  "Op het matje na kritiek op het konings­huis"

  In de vijfentwintig jaar die ze samen omriepen, maakten Saartje Vandendriessche en Geena Lisa Peeters veel mee. "Toen ik begon, waren de presentaties nog live. Ik herinner me hoe ik in slaap was gevallen in een zetel op de VRT, terwijl ik nog de afkondiging van de zaterdagavondfilm moest doen", vertelt Geena Lisa. "Ik was net op tijd terug, maar de slaapstriemen stonden nog op mijn gezicht." Saartje werd dan weer bij de bazen geroepen omdat ze iets kritisch had gezegd over het koningshuis. "Ik zei dat ze niet moesten werken ofzo. Dat mocht blijkbaar niet", lacht ze. Ook liep er een opvallende klachtenbrief voor haar binnen. "Daarin stond dat het niet hoorde dat de VRT anorexiapatiënten toeliet op het scherm. Man, toen was ik kwaad! Maar nu kan ik er wel om lachen."
 1. Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?
  Play
  De Omgekeerde Wereld

  Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?

 2. Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!
  Play

  Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!