Exclusief voor abonnees

BMW lanceert zuinige wagen van 50.000 euro: van benzine naar hybride wanneer je LEZ binnenrijdt

BMW-woordvoerder Jeroen Lissens in een nieuw model. Aan de hand van de gps-coördinaten bepaalt de wagen welke motor ingeschakeld wordt.
Klaas De Scheirder BMW-woordvoerder Jeroen Lissens in een nieuw model. Aan de hand van de gps-coördinaten bepaalt de wagen welke motor ingeschakeld wordt.
Een wagen die automatisch overschakelt van benzine naar hybride zodra je een lage-emissiezone komt binnengereden? Het is wat autobouwer BMW belooft met zijn nieuwe reeks wagens. Prijskaartje? 50.000 euro.

Je hebt 13% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Kevin Van Puyvelde

  Dieselverkoop is vrijwel dood, markt helemaal gestigmatiseerd, dus niet echt een goede vergelijking naar verbruik toe (hybrid == voornamelijk naft + E). Vergeleken met een vergelijkbaar model op naft is het verbruik nog niet zo erg als je beweerd (rijstijl matters). PHEV (& EV) blijft wel veel te kostelijk om de kost te rechtvaardigen.

 • RENE LENAERTS

  Wanneer gaan wetenschappers eens de hybride leugen doorprikken? Hybride wagens zijn veel zwaarder, ze hebben een minuscuul elektrisch bereik (ook de plug-ins) en verbruiken in benzinemodus dus een stuk meer dan dan een moderne diesel. Ze worden enkel gekocht voor het taksvoordeel en de krachtige prestaties voor zeer periodes met dubbele aandrijving.

 • Rudy De Pauw

  Leuke auto,dit zal jan met de klak zeker interesseren.50.000€ is inderdaad een koopje.

 • raf peeters

  Hallo niks nieuws aan ,in Duitsland al een tijdje.Deze wagens schakelen automa-tisch op batterij bij detecteren van de bebouwde kom platen.Eens de bebouwde kom door gaat ie weer automatisch over op motor en laadt tevens ook de batterijen op .Als er iets is dat logische en waarbij je ook de deftige radius van een wagen kan houden is het dit en zeker geen wagen die alleen en uitsluitend op batterij rijdt

 • Daniel Corstjens

  Daar koop ik mij wel 2 wagens van 25.000€ voor en duw dan zelf wel op het knopje!