Blinde kandidate uit 'Taboe' op Brusselse CD&V-lijst

Taboe-kandidate Stephanie van der Beek staat als onafhankelijke op de Brusselse CD&V-lijst
HLN Taboe-kandidate Stephanie van der Beek staat als onafhankelijke op de Brusselse CD&V-lijst
Stephanie van der Beek (26), de blinde kandidate uit het tv-programma Taboe, zal in mei opkomen voor CD&V. Van der Beek zal als onafhankelijke de vierde plaats innemen op de lijst voor het Brussels parlement.

U herinnert zich haar en haar geleidehond Ness wellicht nog uit het tv-programma Taboe, waarin Philippe Geubels lacht met dingen waar eigenlijk niet gelachen mee mag worden - zoals blinden en slechtzienden. De goedlachse Stephanie van der Beek (26) uit Schaarbeek, die voor 95% blind is, stapt nu ook in de politiek. In mei prijkt ze op plaats 4 op de CD&V-lijst voor het Brussels parlement. Van der Beek wil opkomen voor elke Brusselaar die anders is of zich anders voelt. Lid van CD&V is ze nog niet: Stephanie komt op als onafhankelijke. “Dat is vooral om professionele redenen”, legt ze uit. “Als stagiaire-notaris wil ik toch een zekere onafhankelijkheid behouden.” Van der Beek liet recent nog van zich horen, omdat ze met haar assistentiehond soms geweigerd werd in horecazaken of winkels, terwijl dit niet wettelijk is. Brussels staatssecretaris Bianca Debaets (CD&V), bevoegd voor Gelijke Kansen, stelde toen een charter op met de handels-en taxifederaties om dit in de toekomst te vermijden.

Of de Schaarbeekse kans maakt om verkozen te worden? “Ik hoop van wel”, lacht ze. CD&V heeft momenteel twee zitjes in het Brussels parlement. Als CD&V een zetel extra kan binnenhalen en Debaets opnieuw in de regering komt, is haar broodje gebakken. 

Taboe-kandidate Stephanie van der Beek staat als onafhankelijke op de Brusselse CD&V-lijst
HLN Taboe-kandidate Stephanie van der Beek staat als onafhankelijke op de Brusselse CD&V-lijst


Alle artikels uit de krant