Slecht nieuws voor de gazons. De komende weken wordt er geen noemenswaardige neerslag verwacht.
Volledig scherm
PREMIUM
Slecht nieuws voor de gazons. De komende weken wordt er geen noemenswaardige neerslag verwacht. © Pieterjan Luyten

Blijf vooral drinken, er is WATER GENOEG

Met temperaturen boven de 30 graden stevenen we deze week af op een hittegolf. Voorlopig zijn er geen problemen met de waterbevoorrading, aldus minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V). Toch komt de droogtecommissie vandaag bijeen om enkele maatregelen te bespreken.

5 reacties

 • Jean-Pierre Vercruysse

  3 jaar geleden
  Blijf vooral drinken..... er is bier en wijn genoeg !!!!
 • Tina Colpaert

  3 jaar geleden
  Ik ben heel jaar door spaarzaam met drinkwater maar vind dat car wash ook mogen verboden worden nu en ja het is hun broodwinning maar op ons werk is er ook economische werkeloosheid door de warmte!!!
 • Andre van Ruyskensveld

  3 jaar geleden
  voetbalvelden niet sproeien ,wachten is niet nodig
 • danny buyse

  3 jaar geleden
  Niet te misverstaan, genoeg om te drinken maar niet om te verspillen!
 • Jos Plessers

  3 jaar geleden
  Welke idioot geeft er water aan gazon met leidingwater?Klagen dat alles peperduur is,maar dan zoiets doen?
 1. "Ze had nog net genoeg energie om haar zoon te redden, maar niet zichzelf"
  PREMIUM

  "Ze had nog net genoeg energie om haar zoon te redden, maar niet zichzelf"

  De zoektocht naar de Amerikaanse actrice Naya Rivera (33) is ten einde. Gisteren werd een lichaam opgedoken in Lake Piru in Californië, waar ze verdween. "Gebaseerd op de vindplaats, de fysieke karaktertrekken, de kledij en het gebrek aan andere vermiste personen, zijn we ervan overtuigd dat het om Naya gaat", aldus de sheriff tijdens een persconferentie gisteravond. De actrice, bekend van haar rol als Santana Lopez in de populaire serie 'Glee', verdween vorige week woensdag na een boottochtje met haar 4-jarige zoon Josey. Over wat er precies gebeurde, kon de sheriff voorlopig alleen maar speculeren, al worden kwaad opzet en zelfdoding resoluut uitgesloten. Vermoedelijk raakte ze verstrikt in de sterke stromingen. "Het jongetje verklaarde dat hij was gaan zwemmen met z'n moeder. Ze duwde hem langs achteren het dek weer op. Toen hij daarna opkeek, zag hij haar in het water verdwijnen. Ze had nog net genoeg energie om haar zoon te redden, maar niet zichzelf." Het lichaam bevindt zich momenteel in Ventura, waar een autopsie uitsluitsel moet geven dat het om Rivera gaat. (SDE)
 2. PREMIUM

  WHO: "Wereld keert niet snel terug naar 'oude normaal'"

  De wereld zal niet terugkeren naar 'het oude normaal' binnen een afzienbare toekomst. Dat is alvast de mening van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), nadat zondag wereldwijd een record van 230.000 nieuwe coronagevallen werd opgetekend. "Het virus blijft publieke vijand nummer één, maar de daden van vele regeringen en personen weerspiegelen dat geenszins", zei de directeur-generaal van de WHO. Volgens hem gaan te veel landen "in de verkeerde richting". Hij vermeldde er wel niet bij over welke landen hij het had. De coronapandemie heeft wereldwijd al aan 569.000 mensen het leven gekost.