Björn Rzoska omhelst Meyrem Almaci op het Groen-congres waar ze opnieuw tot voorzitter werd verkozen.
Volledig scherm
PREMIUM
Björn Rzoska omhelst Meyrem Almaci op het Groen-congres waar ze opnieuw tot voorzitter werd verkozen. © BELGA

Björn Rzoska (Groen) verloor voorzittersverkiezingen, maar won aan macht: “Partij moet rekening houden met de 47% die voor mij stemde”

Het 'lef' van Meyrem Almaci haalde het van de 'andere stijl' van Björn Rzoska. Met nog geen 60 stemmen. Een dikke week na het nipte verlies bij de voorzittersverkiezingen van Groen blikt Rzoska terug. "Ik voel me gesterkt. Men zal rekening moeten houden met die 47%. De allerbelangrijkste prioriteit voor de komende jaren? Het sociale imago van Groen in de verf zetten."

 1. Contacttracing gaat er in België heel anders aan toe: “In Nederland duurt gesprek 2 uur, hier kwartier”
  PREMIUM

  Contacttra­cing gaat er in België heel anders aan toe: “In Nederland duurt gesprek 2 uur, hier kwartier”

  Het aantal coronabesmettingen in ons land is gisteren voor de vijfde dag op rij gestegen. Niemand weet waar die besmettingen precies vandaan komen, omdat niemand ernaar vraagt. Terwijl Nederlandse contactspeurders meer dan de helft van de besmettingsbronnen achterhalen, lijsten hun Belgische collega's alleen maar de contacten van een patiënt op. Naar hun whereabouts of mogelijke besmettingsbron wordt niet gevraagd.
 2. PREMIUM

  Politie vindt 37 kilo cocaïne tussen steenkool en 1,7 miljoen euro en 20 kilo goud na huiszoekin­gen

  In de Gentse haven heeft de politie vorige week een drugstransport onderschept waarbij 37 kilogram cocaïne (straatwaarde 2,6 miljoen euro) verborgen zat in een steenkoollading. Terwijl de politie bezig was, kwam een wagen met drie mannen toe, voorzien van materiaal om toegang te krijgen tot het schip en de lading te doorzoeken. Het gaat om twee Belgen van 36 en 37 jaar en een 26-jarige Albanees. Op bevel van de onderzoeksrechter volgden bijkomende huiszoekingen. In Zele werd de 47-jarige eigenaar van de wagen gearresteerd, en in Antwerpen trof de politie een geladen pistool, een grote hoeveelheid cash geld (ongeveer 1,7 miljoen euro) en 20 kilogram in goudstaven aan. In de flat werden twee Albanezen van 26 en 30 opgepakt. (WSG)
 1. Vliegtuigje landt op snelweg en ramt auto
  Play

  Vliegtuig­je landt op snelweg en ramt auto

 2. Net David tegen Goliath: schoothond blijkt stoerder dan zwarte beer
  Play

  Net David tegen Goliath: schoothond blijkt stoerder dan zwarte beer