Exclusief voor abonnees

Biotechbedrijf is dé motor van de Bel20: nog geen pil verkocht en toch super sexy

Galapagos ontdekte dat het JAK1-eiwit reuma veroorzaakt. Na veel puzzelen ontwikkelden ze een molecule die het eiwit inactief maakt.
BELGAIMAGE Galapagos ontdekte dat het JAK1-eiwit reuma veroorzaakt. Na veel puzzelen ontwikkelden ze een molecule die het eiwit inactief maakt.
Galapagos heeft in z'n twintigjarige geschiedenis nog nooit een medicijn verkocht. Toch is het Mechelse biotechbedrijf met een beurswaarde van ruim 15 miljard euro dé grote motor van de jongste recordkoers van de Bel20. Galapagos is namelijk hoogzwanger van een revolutionaire pil tegen reuma en de nakende bevalling doet beleggers watertanden. Ooit was dat anders.

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Paul Janssens

    ik lijd aan spierreuma,ik ben hoopvol,hopelijk draait de ambtenarenmolen nu wat vlugger zo dat dit vlug op de markt kan komen