Volledig scherm
© thinkstock

Binnenkort is helft Belgen allergisch: te propere levensstijl is boosdoener

Er staat geen rem op de toename van allergieën in ons land. "Dertig procent van de Belgen heeft er nu al één, over enkele jaren zal dat de helft zijn", voorspellen experts. Grootste boosdoener is onze te propere levensstijl.

91 reacties

 • Robert Van Garderen

  3 jaar geleden
  Mijn kids hebben altijd lekker buiten gespeeld. Bossen, bomen klimmen en ravotten. Als ze als eens ziek werden, mooi. Bouwen ze anti stoffen op. Ik word doodziek van die mensen die altijd overal met een doekje rondrennen. Idioten.
 • Lauren Doclo

  3 jaar geleden
  Michele van rompaey je hebt groot gelijk dat bad hoeft zelf niet elke dag
 • Michelle Van Rompaey

  3 jaar geleden
  Gebruik nog meer van die rotzooi van een dettol. Tzal er ni op verbeteren. Laat kinderen buiten spelen en loop ni constant met een washandje of doekje achter hun gat. S'avonds vuil betekend dat ze zich goed geamuseerd hebben, bad in bed in en sanderendaags terug vantzelfde.
 • Raoul Rouma

  3 jaar geleden
  Vroeger hadden de mensen veel kinderen, een natuurlijke selectie maakten dat de sterkste overbleven. Nu kunnen ze via medicatie praktisch iedereen laten overleven. Die zwakkeren op hun beurt krijgen ook kinderen enz...
 • Jan Standaert

  3 jaar geleden
  Vroeger had ik altijd last van lichaamsgeur (zweet) en stond ik twee keer per dag onder de douche met allerlei bijhorende produkten (chemische rommel). Ik heb daar sinds een paar jaren totaal geen last meer van.Zeep gebruik ik enkel nog om mijn handen te wassen. Voor het overige enkel nog shampoo. Douchen om de twee maand. Geen geurtjes meer.
 1. PREMIUM

  Transparan­te kinmaskers: Sympathiek, maar echt veilig zijn ze niet

  Altijd sympathiek als je de ober vriendelijk naar je ziet lachen. Niet onlogisch dus dat de doorzichtige mondmaskers - die gezichtsuitdrukkingen zichtbaar laten - in zwang zijn bij winkeliers en horecapersoneel. Veilig zijn ze evenwel allesbehalve. Uit de mondmaskertest die deze krant liet uitvoeren, bleek dat al en nu roept ook viroloog Marc Van Ranst op om ze niet meer te gebruiken. "Deze transparante maskers sluiten onvoldoende goed aan op het gezicht en zijn niet goed genoeg om anderen te beschermen. Gebruik ze daarom niet", zo zegt hij. Doordat het 'mouth shield' op de kin steunt, sluit het niet aan tussen de ogen en de neus. Het schild is ook vrij klein. Zodra de drager ervan zijn of haar mond opent, is de neus niet langer bedekt. Horeca Vlaanderen benadrukt dat zij hun personeel van bij de start van de heropening hebben aangespoord om correcte maskers te gebruiken. "De verplichte, bedekkende mondmaskers, zo staat er omschreven in onze richtlijnen", zegt Matthias De Caluwe. (BCL)
 2. PREMIUM

  Supercame­ra bewijst nut: politie haalt bootje met elf opvarenden uit zee

  In De Panne heeft de politie Westkust vrijdagavond rond 21 uur een zodiac met elf opvarenden onderschept, onder wie enkele jonge kinderen. Volgens hun verklaringen wilden ze gewoon van De Panne naar Oostende varen. "Levensgevaarlijk. Ongetwijfeld was deze tocht fataal afgelopen zonder ingrijpen", zegt het parket van Veurne. Volgens het parket werd het bootje opgemerkt dankzij het gloednieuwe camerasysteem van de politie Westkust, dat zicht biedt over de volledige kustlijn van De Panne. De politie vermoedde dat er mensensmokkelaars aan het werk waren en rukte meteen uit. Het bootje werd al onderschept nog voor het goed en wel op zee zat. De opvarenden bleken mensen met een migratieachtergrond die al tien jaar in Oostende staan ingeschreven. Een kind aan boord was amper anderhalf jaar oud. Allen mochten beschikken na verhoor. Toch zal er nog verder onderzoek gebeuren naar de redenen voor de late excursie. (BBO)
 1. Ziekenhuizen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"
  Play

  Ziekenhui­zen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"

 2. Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"
  Play

  Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"