Exclusief voor abonnees

Bikinimodel van 150 kilo: is dat 'normaal' of 'erover'?

Anna O'Brien (34) maakt vrank en vrij reclame voor Gillette

Toen Anna vorige zomer in bikini op Times Square ging poseren, werd ze zelfs uitgescholden.
RV Toen Anna vorige zomer in bikini op Times Square ging poseren, werd ze zelfs uitgescholden.
Haar oksels zijn perfect geschoren. Haar bikinilijn is glad, zo rond de zeegroene broek. En dus maakt scheermerk Gillette reclame met de 34-jarige Anna O'Brien. Maar niemand die op die oksels let. Anna is namelijk obees, wat haar evenwel niet belet om vrank als model te werken. De reclamewereld wil immers steeds vaker 'normale' vrouwen tonen. Wat ons bij een delicate vraag brengt: wat is normaal en wat is erover?

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

 • Onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen


Alle artikels uit de krant

62 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Verstappen Martine

  Heeft een heel mooi gezicht maar ik dank dat ze met kleren aan er nog beter uit ziet. Dit is niet normaal dik zijn en zeker ook niet de norm voor " normale " dames.

 • Martine Rochtus

  Das dan weer van t een uiterste naar het ander ..dus dat overdreven mager is niet goed, maar dat overdreven dik is het zeker niet ...normaal is tussenin ..

 • Patrick Proost

  Ook ik ben niét overtuigd dat we zwaarlijvigen op deze manier moeten "promoten". Een zeer ongezonde levensweg is hier de oorzaak, het even weglachen met een bikini pose gaat niets veranderen aan het feit dat zulk een gewicht méér dan ongezond is !! Ook ik kén mensen die het graag weglachen, maar na enkele jaren dan toch moeten toegeven dat ze een zwak hebben....

 • Jacqueline De Pauw

  Niemand is perfect maar toch...Dit zou ook niet als 'aanvaardbaar' naar voor mogen geschoven worden. Is zeer ongezond. Overgewicht promoten is niet ok. Te mager ook niet hoor.

 • Elle Devee

  Als Gilette normale vrouwen wil promoten kun je dat enkel toejuichen. Maar dit is toch evenmin normaal als die skeletten op de catwalk.