Een flitspaal.
Volledig scherm
Een flitspaal. © BELGA

Bijna nergens staan er zoveel flitspalen als in België

In ons land staan er 1.825 flitspalen langs de weg, of 14,1 per 1.000 km. Daarmee staat België in de top drie van Europese landen met de grootste concentratie aan flitsers. Enkel in Italië (23,7 per 1.000 km) en Groot-Brittannië (15,8) staan er verhoudingsgewijs nog meer. 

35 reacties

 • Patrick Van Assche

  2 jaar geleden
  Politiestaat. Dat deze ondingen het aantal verkeersongvallen zouden helpen reduceren is een louter statistische aanname. Immers, je kan nooit weten welke de situatie zou geweest zijn mochten deze onheilspalen er niet gestaan hebben.
 • Eddy Maes

  3 jaar geleden
  België munt dan ook uit in het beste land waar burgers zo veel mogelijk gepest worden.
 • Mathieu Goossens

  3 jaar geleden
  En onze Belgische wegen blijven in erbarmelijke toestand. Zelfs geblinddoekt(niet als bestuurder uiteraard) weet je precies wanneer je Nederland binnenrijdt. Derdewereldlanden hebben betere wegen. Moest dit belastinggeld niet blijven plakken in de zakken van onze politici maar uitgegeven worden om de staat van ons wegennet te verbeteren zou het tenminste nuttig zijn. Shame on you, politici!
 • Dirk Peeters

  3 jaar geleden
  En er komen nog een pak trajectcontroles bij ... in Vlaanderen ... waar het geld uit de zakken van de mensen moet geschud worden. Vandaar dat vele steden en gemeenten een mannelijke schikking voorstellen. Het geld is dan voor hun en niet voor de Federale kas.
 • Dirk Peeters

  3 jaar geleden
  En er komen nog een pak trajectcontroles bij ... in Vlaanderen ... waar het geld uit de zakken van de mensen moet geschud worden. Vandaar dat vele steden en gemeenten een mannelijke schikking voorstellen. Het geld is dan voor hun en niet voor de Federale kas.
 1. Op zoek naar een koptelefoon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment
  Hardware Info

  Op zoek naar een koptele­foon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment

  De soldenperiode is volop aan de gang en we bevinden ons in de periode rond Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. Hoog tijd dus om jezelf dus even extra te verwennen, met een headset bijvoorbeeld. Techexpert en hoofdredacteur bij Hardware Info Frank Everaardt wijst je de weg naar dé koopjes van het moment, met aandacht voor gamers, sporters, vergadertijgers, bingewatchers en alles daartussen.
 2. Zulte Waregem verpulvert KVK-record tijdens teambuilding
  PREMIUM

  Zulte Waregem verpulvert KVK-re­cord tijdens teambuil­ding

  De spelers van Essevee bivakkeren voor een tweedaagse teambuilding in de Ardennen. In La Roche werd de klassieke death ride gehouden met Saido Berahino in een hoofdrol. Marcq en De Ruyver zijn nog niet hersteld van hun blessure uit de oefenpartij tegen Cercle en konden niet aan de activiteiten deelnemen nu Essevee voor de eerste keer richting Ardennen trok. Opvallend was dat ook de (jonge) assistent-trainers Timmy Simons en Davy de fauw aan de esbattementen deelnamen. En er was nog een leuk detail voor de groep: de plaatselijke organisator liet weten dat het record van de traditionele 'brandweerproef' tot hiertoe op naam stond van KV Kortrijk met 52 seconden. En dat werd gisteren verpulverd door Essevee met 49 seconden. (ESK)