shutterstock
Volledig scherm
PREMIUM
© shutterstock

Bij start klimaattop: nog 12 jaar tijd om te stoppen met CO2. Aan de technologie ligt het niet meer. Nu is het een kwestie van willen en de mensen meekrijgen

Twaalf jaar. Zoveel tijd heeft de wereld nog om de CO2-uitstoot terug te brengen tot nul. Dat zegt het VN-klimaatpanel aan de vooravond van de 24ste Klimaattop, die dit weekend in het Poolse Katowice begint. Terwijl het ons steeds heter wordt onder de voeten, blazen politici warm en koud. Daarom: alles wat u moet weten over de opwarming van de aarde.

 1. PREMIUM

  Financiën roept 200.000 Belgen naar kantoor

  Via de bruine enveloppe moest ze uiterlijk op 30 juni binnen zijn, maar morgen is het de laatste dag waarop de belastingaangifte via Tax-on-web kan worden ingediend. Financiën vreest dat tot 200.000 landgenoten dat door gebrek aan een helpende hand van een belastingambtenaar - corona, weet u wel - niet of te laat zullen doen. Zij zullen in het najaar uitzonderlijk - voor een allerlaatste kans - naar het belastingkantoor worden geroepen. Wie vorig aanslagjaar géén hulp vroeg, geniet géén uitstel.
 2. Moeder bezorgd na bezoek Walibi: "Coronaregels niet gerespecteerd"
  PREMIUM

  Moeder bezorgd na bezoek Walibi: "Coronare­gels niet gerespec­teerd"

  Een bezorgde moeder uit Erpe-Mere slaat alarm over de drukte in Walibi. De vrouw, die anoniem wil blijven, zegt dat het park de veiligheidsregels dit weekend amper respecteerde. "Mensen stonden vaak zonder mondmasker dicht bij elkaar in de rij voor de attracties. Groepjes uit verschillende 'bubbels' moesten ook bij elkaar in de karretjes zitten. Het is dat ik mijn zoontje niet wilde teleurstellen - anders was ik direct vertrokken. Walibi verzekerde me dat er maximaal 3.000 mensen tegelijk in het park mochten. Naar mijn gevoel waren dat er veel meer."