Exclusief voor abonnees

Bier voor Bart en Elio niet zo onschuldig: waarom AB InBev zich moeit met regeringsvorming

Bij N-VA en PS werden palletten Leffe bezorgd, waarmee AB InBev De Wever en Di Rupo aanporde om samen aan tafel te gaan.
RV Bij N-VA en PS werden palletten Leffe bezorgd, waarmee AB InBev De Wever en Di Rupo aanporde om samen aan tafel te gaan.
AB InBev mengt zich in de regeringsformatie, met een oproep er deze keer geen 541 dagen over te laten gaan. "Een ludieke actie", klinkt het. Maar zo triviaal is het niet, wanneer Belgiës grootste multinational druk zet op Bart De Wever en Elio Di Rupo.

"Het debat sur les Belgische terrassen cet été : gaan we encore 541 jours moeten attendre op een federaal gouvernement ? Si nous sommes capables de créer une succesvolle Facebookpagina samen avec Vlamingen en Wallons, dan moeten politici aussi capables zijn om een gouvernement te vormen ! Chaque like op deze pagina is donc un sterk signal!"

RV

Je hebt 20% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Karin Verbeeck

  Rustig afwachten, Wallonië wil de financieringswet wijzigen, Kunnen de Vlamingen eens ' neen' zeggen. Herinner U het debat De Wever/Magnette uit 2014: een gezonde zorgt ( lees betaald ) voor een zieke, een valide voor een anders valide, een jongere voor een oudere, een werkende voor een werkloze, een Vlaming voor een anderstalige Belg.... Gezonde, valide, jonge, werkende Vlaming! Let op uw ganzen!

 • mark germanus

  Het enige dat moet gebeuren is confederatie !

 • Bart De Brucker

  Er is een reden waarom ik al lang producten van Imbev ontwijk. Der is sowieso zoveel lekkers van lokale brouwerijen die wel belastingen betalen en alle verplichtingen nakomen.

 • Rudy Meert

  Mevrouw Van Geel. Misschien is de verkiezingsuitslag U ontgaan. Vlaanderen kiest overwegend rechts, Wallonië overwegend links, op papier één land, de realiteit is helemaal anders. NV-A en PS zijn als water en vuur, onmogelijk te verenigen. Beiden willen de problemen oplossen, maar verkiezen ander formules die loodrecht op elkaar staan. De ene behartigt de werkloosheid, de andere verdedigt de werkgelegenheid.

 • Sunno Hamar

  De internationale rovers zullen eens druk beginnen zetten om het Belgische onevenwicht in stand te houden. Golven in de politieke situatie zijn slecht voor de winstmarge. De ongelijke behandeling van Vlaanderen moet eindelijk eens worden aangepakt. Als ze deze wantoestanden laten voortwoekeren zullen ze alleen maar later op een veel ergere manier uitbarsten.