Exclusief voor abonnees

Bewoners van 'Nederlands Molenbeek' zien geen terreur, wel eremoord: “Wie hielp, werd beschoten”

Zwaarbewapende agenten verzamelen rond één van de drie dodelijke slachtoffers.
ANP Zwaarbewapende agenten verzamelen rond één van de drie dodelijke slachtoffers.
Drie doden, vijf gewonden. Dat is de zware balans van een schietpartij in Kanaleneiland, de Utrechtse probleemwijk die bestempeld wordt als het Molenbeek van Nederland. "Kansarme jeugd, criminaliteit en drugs", omschrijft een bewoner het. Iedereen kent er Gökmen Tanis, de dader. "En iedereen weet dat hij geen terrorist is." Alles wijst in de richting van een eremoord.

Je hebt 9% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

69 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jan vanderwallen

  Kansarm, laat me niet lachen, wie wil werken vindt wel iets. En alleen met werken kan je uit de armoede geraken.

 • marina bonroy

  Laatste tweet van politie Utrecht zegt dat er geen verband is tussen die gek/moordenaar/psychopaat en de slachtoffers. Voilà voor onze Belgische linkse pers

 • Abdellaziz El omari

  Zoals eerst werd aangenomen is nu wat er is gebeurd. De echte waarheid zullen we kennen na de Nederlandse verkiezingen. Want nu is dit interessant om de verkiezingen een andere wending te geven. Nog nooit zo'n geheime verslaggeving gezien. Na 3 uur wisten ze nog niet hoeveel doden en gewonden. Is gewoon tellen. Echt schandalige verslaggeving. Buitenlandse zenders wisten eerder hoe de vork aan de steel zat dan de NOS. Op de Turkse tv werd al een foto verspreid en de NOS wist nog geen naam...???

 • Bart Samyn

  voor zoiets terreurniveau 5; met wat er nu allemaal gebeurd in Antwerpen zou dat in 't stad aannemelijker zijn.

 • pierre De Smet

  En wie is de grootste winnaar ...... de wapenindustrie want velen gaan trachten zich een wapen aan de schaffen op de een of andere manier.