Beurzen bibberen door snelle rentes

De Belgische rente is op weg naar de kaap van 1%. Sinds midden december is de rente aan een flinke opmars bezig. Niet alleen in ons land, maar in de hele eurozone en de VS. En dat leidt tot nervositeit op de beurzen. Die kenden gisteren hun slechtste dag sinds november.

 1. Welkomstkorting van 500 euro voor gas en stroom? Zo mispak je je niet aan de kleine lettertjes
  Mijnenergie

  Welkomst­kor­ting van 500 euro voor gas en stroom? Zo mispak je je niet aan de kleine lettertjes

  De energieleveranciers hengelen weer intensief naar nieuwe klanten. Ze gebruiken onder meer welkomstkortingen als geliefd lokmiddel. Vooral de grote marktspelers kennen interessante voordelen toe, tot zelfs meer dan 500 euro wanneer je een contract voor aardgas en elektriciteit bij hen afsluit. Bij vaste tarieven blijven de kortingen voorlopig onbestaande of zeer beperkt. Mijnenergie.be maakt een overzicht.
 2. PREMIUM

  Optreden Gene Thomas zo leuk dat het is stilgelegd

  Tot drie keer heeft de organisator van de Good Mood Summer Bar in Laarne Gene Thomas gevraagd z'n optreden stil te leggen. Reden: het publiek leek de coronamaatregelen vrijdag in al zijn enthousiasme even vergeten. "Na overleg met de ordediensten hebben we besloten om het evenement zelf twee uur vroeger dan voorzien stil te leggen", zegt de organisatie vzw Samuse. nu Optredens in openlucht kunnen enkel voor een zittend publiek met een maximum van 400 personen, maar op beelden is te zien dat van social distancing geen sprake is en zowat de hele feestzone staat te dansen. Verdere optredens in de zomerbar achter het kasteel van Laarne mogen gewoon doorgaan. "Maar als we opnieuw merken dat de regels geschonden worden, zullen we niet aarzelen om ook die vroegtijdig stop te zetten."