Exclusief voor abonnees

Ben Weyts (N-VA) na het inslikken van slimme kilometerheffing: “Ik ben geen politieke onnozelaar”

Of men nu over een 'Ben-belasting' of 'Ben Weyfelaar' praat: de minister laat zich niet uit het lood slaan. "Natuurlijk zit ik in met mijn imago, maar ik weet wanneer ik iets kan doen slagen en wanneer niet."
Joel Hoylaerts / Photonews Of men nu over een 'Ben-belasting' of 'Ben Weyfelaar' praat: de minister laat zich niet uit het lood slaan. "Natuurlijk zit ik in met mijn imago, maar ik weet wanneer ik iets kan doen slagen en wanneer niet."
"Niet het lawaai van Vlaams Belang en Jean-Marie Dedecker hebben de slimme kilometerheffing begraven, wel de stilte van de medestanders." Zo verdedigt Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) zijn bocht. Dat hij nu wel gehavend naar het front moet, deert hem niet. Zegt de trouwe soldaat: "Ik vang graag enkele kogels op voor de partij."

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

 • Onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen


Alle artikels uit de krant

31 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Linda Van Bogaert

  Neen, geen onnozelaar maar een pure populist die iedereen naar de mond praat omwille van de stemmetjes. Tenslotte doe je na verkiezingen toch weer wat je wil, dat was vorige keer niet anders.

 • Jef Lois

  Er word ook hier weer gepleit om de loonwagens af te schaffen alsof dat iets zou veranderen en om met 5 personen in een wagen te rijden. Neem de loonwagen af en de mensen kopen zelf een wagen want ge moet gaan werken en brengen deze wagen dan net als ik fiscaal in rekening files blijven even lang, met 5 in een wagen alsof iedereen in het zelfde bedrijf met de zelfde uren werkt ook dit lukt niet . De jaloerse reacties op loonwagens zijn zielelijk anders niks en lost aan het file probleem niks o

 • Patrick Gorra

  'we gaan de km vergoeding misschien wel doorvoeren, maar die compenseren voor de werkende mens..' Wat voor 'n zever is dat. De kool en de geit willen sparen lost nooit de problemen op. Ofwel voor je de km heffing onverkort in, maar dat durft de NVa niet voor zijn werkende kiezers, ofwel stop je ermee, maar dat durft de NVa niet omwille van de klimaatproblematiek. dus : we drinken een glas, deden een plas en alles blijft zoals het was.

 • Jan Sierens

  Jef Lois, in tegenstelling tot wat jij beweert is er voor traject controle een zeer groot draagvlak, net zoals meer controle op straat. Niemand betaald graag belastingen, maar zonder belastingen heb je ook geen infrastructuur. Momenteel zijn alle partijen in populistische modus gegaan. Het zou fijn zijn als de kiezer uit de reële partijprogramma’s mocht kiezen. Spijtig genoeg worden het weer loze beloftes en staat eigenbelang voorop. Spijtig dat Weyts daarin mee loopt.

 • Bruno Vermeire

  En weer heeft volgens vele NVA weer niks gedaan en dat is zo , NVA heeft niks gedaan buiten het pluimen van Vlaamse bevolking en nu moeten nog goedkeuren dat ze België opblazen. Wie zijn die onnozelaars ?