belga
Volledig scherm
PREMIUM
© belga

Belgische stilstand lijkt compleet: als zelfs een simpele goeiedag niet lukt

Nu Jan Jambon de Vlaamse regering leidt, neemt Bart De Wever de teugels in handen voor de federale onderhandelingen. "Bon, we zien elkaar terug tussen nu en Kerstmis. Ik heb alleen niet gezegd van welk jaar." Er hangen steeds meer donkere wolken boven de Belgische regeringsvorming.

307 reacties

 • Karel Tichmann

  4 jaar geleden
  Freddy Gillis; "Wallonie deze krijgt tuss de 15.000 en 35.000€ subsidie vh Waals gewest zijn collega uit Vlaanderen 0€ subsidie"? Hmm, verhuis naar Wallonië (juiste spelling) als de bevolking het daar beter hebben. Of is deze beslissing moeilijk te maken, omdat ze daar misschien Frans spreken? In Wallonië zijn de huizen goedkoper, het eten is beter, de vrouwen zijn mooier, meer ruimte voor compassie, altijd een vakantiegevoel, waar voor je geld. Het is in Wallonië gewoon beter!!
 • james vroman

  4 jaar geleden
  is toch goed ? hoe langer het aansleept hoe beter ...
 • Hedwig Beernaert

  4 jaar geleden
  Er is maar één mogelijkheid om de Walen en de Brusselaars te laten begrijpen dat we confederalisme nodig hebben om een efficiënt beleid te voeren en dat is de financiële kraan dichtdraaien totdat ze dit systeem aanvaarden
 • Ronald Van Beneden

  4 jaar geleden
  Geen regering binnen de 2 maand terug verkiezingen. Iedereen blijft hier potdoof over wat er gebeurt in beide landsdelen, we weten gewoon niks van elkaar waarom dan nog samenblijven met dank aan onze OERdomme politici.
 • Karel Vanormelingen

  4 jaar geleden
  Splitsen enige optie
 1. Contacttracing gaat er in België heel anders aan toe: “In Nederland duurt gesprek 2 uur, hier kwartier”
  PREMIUM

  Contacttra­cing gaat er in België heel anders aan toe: “In Nederland duurt gesprek 2 uur, hier kwartier”

  Het aantal coronabesmettingen in ons land is gisteren voor de vijfde dag op rij gestegen. Niemand weet waar die besmettingen precies vandaan komen, omdat niemand ernaar vraagt. Terwijl Nederlandse contactspeurders meer dan de helft van de besmettingsbronnen achterhalen, lijsten hun Belgische collega's alleen maar de contacten van een patiënt op. Naar hun whereabouts of mogelijke besmettingsbron wordt niet gevraagd.
 2. PREMIUM

  Politie vindt 37 kilo cocaïne tussen steenkool en 1,7 miljoen euro en 20 kilo goud na huiszoekin­gen

  In de Gentse haven heeft de politie vorige week een drugstransport onderschept waarbij 37 kilogram cocaïne (straatwaarde 2,6 miljoen euro) verborgen zat in een steenkoollading. Terwijl de politie bezig was, kwam een wagen met drie mannen toe, voorzien van materiaal om toegang te krijgen tot het schip en de lading te doorzoeken. Het gaat om twee Belgen van 36 en 37 jaar en een 26-jarige Albanees. Op bevel van de onderzoeksrechter volgden bijkomende huiszoekingen. In Zele werd de 47-jarige eigenaar van de wagen gearresteerd, en in Antwerpen trof de politie een geladen pistool, een grote hoeveelheid cash geld (ongeveer 1,7 miljoen euro) en 20 kilogram in goudstaven aan. In de flat werden twee Albanezen van 26 en 30 opgepakt. (WSG)