Exclusief voor abonnees

Belgische ondernemer woont al 39 jaar op het eiland en focust op positieve: “Nu weet tenminste iedereen waar Sri Lanka ligt”

Pierre Pringiers stond jarenlang aan het hoofd van een bandenfabriek, maar zette ook een sociaal project op poten waarmee hij Sri Lankaanse jongeren een toekomst biedt.
VTM Pierre Pringiers stond jarenlang aan het hoofd van een bandenfabriek, maar zette ook een sociaal project op poten waarmee hij Sri Lankaanse jongeren een toekomst biedt.
Hij overleefde een bomaanslag van de Tamiltijgers en de tsunami van 2004, en ook vorige week bleef Pierre Pringiers (74) gespaard toen zelfmoordterroristen 253 slachtoffers maakten. De succesrijke Belgische ondernemer in Sri Lanka vertoefde in zijn geboorteland. En hoewel hij volgende week pas terugvliegt, is hij in gedachten alweer in het land dat al bijna 40 jaar zijn thuis is. "Al die doden... Natuurlijk is dat een drama. Maar ik zie toch vooral de positieve kanten van zo'n aanslag. En die zijn talrijk."

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.