Exclusief voor abonnees

Belgische ondernemer woont al 39 jaar op het eiland en focust op positieve: “Nu weet tenminste iedereen waar Sri Lanka ligt”

Pierre Pringiers stond jarenlang aan het hoofd van een bandenfabriek, maar zette ook een sociaal project op poten waarmee hij Sri Lankaanse jongeren een toekomst biedt.
VTM Pierre Pringiers stond jarenlang aan het hoofd van een bandenfabriek, maar zette ook een sociaal project op poten waarmee hij Sri Lankaanse jongeren een toekomst biedt.
Hij overleefde een bomaanslag van de Tamiltijgers en de tsunami van 2004, en ook vorige week bleef Pierre Pringiers (74) gespaard toen zelfmoordterroristen 253 slachtoffers maakten. De succesrijke Belgische ondernemer in Sri Lanka vertoefde in zijn geboorteland. En hoewel hij volgende week pas terugvliegt, is hij in gedachten alweer in het land dat al bijna 40 jaar zijn thuis is. "Al die doden... Natuurlijk is dat een drama. Maar ik zie toch vooral de positieve kanten van zo'n aanslag. En die zijn talrijk."

Je hebt 7% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.