Exclusief voor abonnees

Belgische gezondheidszorg krijgt goed rapport

Bank vooruit, maar nog niet de beste van de klas

Illustration picture shows the OLV Onze-Lieve-Vrouw hospital, in Aalst, datetext. BELGA PHOTO JAMES ARTHUR GEKIERE
BELGA Illustration picture shows the OLV Onze-Lieve-Vrouw hospital, in Aalst, datetext. BELGA PHOTO JAMES ARTHUR GEKIERE
De Belgische gezondheidszorg is er vorig jaar op vooruit gegaan. Dat concludeert een Zweedse denktank die sinds 2005 jaarlijks alle Europese landen tegen het licht houdt. In 2017 zakten we nog van plaats vier naar plaats acht, maar nu stijgen we naar plaats vijf. Als we ooit nummer één willen worden, dan ligt er nog werk op de plank.

Je hebt 5% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:Alle artikels uit de krant

3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • jos beverke

    Zelfs zonder rapport weten we dat.Ga maar eens na hoeveel er vanuit Nederland, Frankrijk en Engeland zich hier laten behandelen in onze ziekenhuizen!

  • raf peeters

    Zou er nog moeten aan mankeren ,kost het geen geld genoegen en als je vandaag geen deftige hospitalisatieverzekering hebt hou je er nog een financiele kater aan over als je iets deftig voor hebt.

  • Werner Cerisier

    Ik zou de schuldgraad van de landen eveneens vermelden. Op die manier wordt het duidelijk, voor zij die het willen begrijpen, dat grote verbeteringen er voor ons niet meer in zitten.