De douane onderschepte vorig jaar twee keer zoveel illegale sigaretten.
Volledig scherm
De douane onderschepte vorig jaar twee keer zoveel illegale sigaretten. © Photo News

Belgen roken half miljard illegale sigaretten in één jaar: “Er kan van alles inzitten. Asbest, schimmel of zelfs uitwerpselen”

Ruim één sigaret op de twintig die vorig jaar in ons land gerookt werd, was een illegale. Dat is het hoogste aantal in vijf jaar. Zo blijkt uit een studie van KPMG.

18 reacties

 • Dick van Aggelen

  3 jaar geleden
  Ik ben gestopt maar gun toch een ander zijn of haar genotsstokje. Wel is duidelijk dat de grenzen van de torenhoge prijzen nu echt bereikt zijn.
 • Nikolaas Bouman

  3 jaar geleden
  Er zit dus echt een grens aan de hoogte van accijnzen. Als die te hoog worden gaan mensen gevaarlijke alternatieven opzoeken die uiteindelijk veel schadelijker voor de gezondheid zijn. Dat doet de kosten van gezondheidszorg weer stijgen! Het is een wankel evenwicht!
 • wim CLAES

  3 jaar geleden
  alleen echte sigaretten roken mensen want namaak zijn ongezond!
 • stephan dessers

  3 jaar geleden
  Maar snel zeggen dat er in namaak sigaretten allerlei vuiligheid zit, de overheid heeft natuurlijk schrik dat anders nog meer mensen namaak sigaretten gaan kopen. Ze zijn niet bekommerd om onze gezondheid, maar om de hoeveelheid geld wat ze op de kap van de rokers kunnen verdienen en dan mislopen. Het is met alles zo, als de mensen iets beterkoop zoeken, komen ze altijd met zulke zever, en ik ben geen roker.
 • gust Manns

  3 jaar geleden
  Het probleem zit hem niet om die illegale sigaretten voor ons overheid, wel de toren hogen accijnzen die ons overheid misloopt. De lonen van ons politiekers en hun luxe leven moet toch vergoed worden.
 1. Recordaantal gezinnen op zoek naar goedkoper energietarief: al 1,7 miljoen vergelijkingen in eerste jaarhelft
  Mijnenergie.be

  Recordaan­tal gezinnen op zoek naar goedkoper energieta­rief: al 1,7 miljoen vergelij­kin­gen in eerste jaarhelft

  Mijnenergie.be tekent een nieuw record op: de vergelijkingssite kreeg dit jaar al maar liefst 1,7 miljoen energievergelijkingen te verwerken. Dit ongeziene aantal onderstreept dat de consument in tijden van piekende energieprijzen het heft in eigen handen neemt en actief uitzoekt welke energieleverancier de goedkoopste tarieven aanbiedt. Kristof De Paepe, energie-expert bij Mijnenergie.be, geeft toelichting.
 2. PREMIUM

  Politie vindt 37 kilo cocaïne tussen steenkool en 1,7 miljoen euro en 20 kilo goud na huiszoekin­gen

  In de Gentse haven heeft de politie vorige week een drugstransport onderschept waarbij 37 kilogram cocaïne (straatwaarde 2,6 miljoen euro) verborgen zat in een steenkoollading. Terwijl de politie bezig was, kwam een wagen met drie mannen toe, voorzien van materiaal om toegang te krijgen tot het schip en de lading te doorzoeken. Het gaat om twee Belgen van 36 en 37 jaar en een 26-jarige Albanees. Op bevel van de onderzoeksrechter volgden bijkomende huiszoekingen. In Zele werd de 47-jarige eigenaar van de wagen gearresteerd, en in Antwerpen trof de politie een geladen pistool, een grote hoeveelheid cash geld (ongeveer 1,7 miljoen euro) en 20 kilogram in goudstaven aan. In de flat werden twee Albanezen van 26 en 30 opgepakt. (WSG)
 3. PREMIUM

  Immuniteit na enkele maanden weg

  Immuniteit tegen het coronavirus op basis van antilichamen, aangemaakt na genezing van Covid-19, verdwijnt meestal na enkele maanden. Dat blijkt uit een studie van het prestigieuze King's College in Londen. De bevindingen riskeren de zoektocht te bemoeilijken naar een vaccin dat op lange termijn efficiënt is. "De vaccins die ontwikkeld worden, zullen een sterkere bescherming moeten genereren of regelmatig toegediend moeten worden", zegt professor Stephen Griffin.