Niels De Greef, Michaël Callens en Dave Luyckx stellen hun fietsframe gemaakt uit 'onbreekbaar carbon' voor .
Volledig scherm
PREMIUM
Niels De Greef, Michaël Callens en Dave Luyckx stellen hun fietsframe gemaakt uit 'onbreekbaar carbon' voor . © Joel Hoylaerts / Photo News

Belgen ontwikkelen revolutionaire fietskader: “Dit kan de fietsenbranche voorgoed veranderen”

Een hoogtechnologische uitvinding, carbon gemengd met staalvezels, waar wereldspelers in verschillende sectoren gretig naar uitkijken. Een nieuwe fabriek waar op termijn 20.000 fietsframes per jaar van de band zullen rollen - waarvan eentje misschien de Tour de France zal winnen. Het gebeurt nu, in Leuven. "Dit kan de fietsenbranche voorgoed veranderen."

5 reacties

 • Jan hertogs

  2 jaar geleden
  Beste smans....ik kom vaak bij universitaire afdelingen in Belgie en buitenland en sta altijd verbaasd hoe ze steeds proberen het warm water uit te vinden. De ene universiteit weet niet van de andere maar het gaat om centen. 15 jaar geleden is eerste prototype installatie gebouwd om kleine series te maken. Probleem toen was dat de thermoplastic schaars was waar ze glasvezel en andere componenten konden mee mengen. Nu is er een strijd en kan men volumes leveren.
 • Dirk Brouns

  2 jaar geleden
  Mooi maar er zijn genoeg varianten. Carbon breekt maar hoe ga je een dergelijk frame herstellen ? Er is niks wat niet stuk gaat. Het breekt niet maar het zal wel scheefgetrokken worden en dan is de vraag of het herstelbaar is zoals staal, aluminium of titanium. Uiteindelijk is het resultaat dat je het alsnog naar de prullenbak kunt verplaatsen...
 • Yannick Smans

  2 jaar geleden
  Knappe prestatie tot hiertoe al. Wie weet waar dit idd naartoe gaat de komende jaren. En Jan Hertogs : wat een domme reactie. In plaats van fier te zijn dat dit in Vlaanderen ontwikkeld en geproduceerd wordt ga jij onzin zitten verkopen.
 • Jan hertogs

  2 jaar geleden
  Bestaat al 10 jaar!
 • Daniel Corstjens

  2 jaar geleden
  Dat ze mij ook maar een paar m2 opsturen om te testen! Als ik mij niet vergis is het carbonvezel gemengd met titanium draden,perfekt bruikbaar voor het bouwen van modelbouwvliegtuigen!
 1. Gigantische Tyrannosaurus Rex liep langzamer dan de mens
  Play

  Giganti­sche Tyrannosau­rus Rex liep langzamer dan de mens

 2. De stoppen slaan door bij Ruben wanneer badkamer verbouwen niet loopt zoals gehoopt
  Play
  Huis Gemaakt

  De stoppen slaan door bij Ruben wanneer badkamer verbouwen niet loopt zoals gehoopt