Damon De Backer
Volledig scherm
PREMIUM
© Damon De Backer

Belg Peter Piot (71) wordt corona-adviseur van EU-voorzitter: eerst doodde virus hem bijna, nu moet hij het helpen verslaan

Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen laat zich in de strijd tegen corona bijstaan door een Belg. De wereldvermaarde microbioloog Peter Piot (71) is haar rechtstreekse adviseur. Piot is niet alleen een academische topper, hij is ook ervaringsdeskundige: hij worstelde zélf met Covid-19. Bijna tot de dood.

3 reacties

 • Zee Groen

  1 jaar geleden
  Veel respect voor deze man. Maar ik heb toch twijfels over zijn stelling ivm een globalistische aanpak. Dat past natuurlijk goed in het kraam van Europa, zijn megalomane filosofie ten koste van de eigen mensen. Best practice nr 1 bij een project is: neem niet te veel hooi op uw vork, hou het klein, en begrensd. Er waren vroeger genoeg ziekten die bij ons uitgeroeid werden maar in ontwikkelingslanden niet omdat die gewoon anders werken volgens onwrikbare tradities. Waarom kan dat nu niet?
 • Dirk DE Clercq

  1 jaar geleden
  veel respect voor Dr Piot.Het is een doener en weet waar hij mee bezig is.De wereld heeft nood aan zulke mensen.
 • Norbert Corten

  1 jaar geleden
  Een echte held in mijn ogen samen met veel wetenschappers en virologen,microbiologen die de strijd aan gaan om deze vreselijke virussen uit de wereld te helpen,veel; meer respect dan voor, sommige politici wereldwijd en zeker hier bij ons. En juist nu we vandaag 75 jaar vrede en het einde van de tweede wereldoorlog hier bij ons in Europa vieren waar aan trouwens hier in België niet veel aandacht wordt gegeven.
 1. PREMIUM

  De Block pakt asielmis­bruik harder aan

  Minister van Asiel en Migratie Maggie De Block (Open Vld) gaat misbruik van de asielprocedure door zogenaamde 'Dubliners' harder aanpakken. Dat zijn asielzoekers die naar ons land gekomen zijn, terwijl ze eigenlijk onder de verantwoordelijkheid vallen van een ander Europees land. Hun aandeel groeide vorig jaar aan tot 43% van al onze asielzoekers. Maar van die 11.882 'Dubliners' is nog geen tiende teruggekeerd naar het bevoegde land. De Block wil ze nu desnoods zelfs opsluiten in gesloten centra om dat terugkeercijfer hoger te krijgen. "Dit misbruik van de asielprocedure zorgt voor een onnodige werklast en legt een te grote druk op ons opvangnetwerk."
 1. Schrijf een zomerthriller met Aspe, aflevering 21. ‘Van In maakt zijn rentree’: doe mee en laat hier uw suggestie achter
  PREMIUM

  Schrijf een zomerthril­ler met Aspe, aflevering 21. ‘Van In maakt zijn rentree’: doe mee en laat hier uw suggestie achter

  Scherp je pen, want thrillerauteur Pieter Aspe nodigt je uit om de hele zomer mee te schrijven aan zijn vierde Van In-roman. Vandaag aflevering 21. Van In gaat dus weer aan de slag bij de politie. De vraag was hoe zijn eerste werkdag zou verlopen. Benny Steeman zegt dat "Van In tegen zijn verwachting in geen veldwerk toegewezen krijgt en het gegniffel van het aanwezige personeel moet ondergaan". Een dagje spitsroeden lopen dus voor de ex-commissaris.