Damon De Backer
Volledig scherm
PREMIUM
© Damon De Backer

Belg Peter Piot (71) wordt corona-adviseur van EU-voorzitter: eerst doodde virus hem bijna, nu moet hij het helpen verslaan

Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen laat zich in de strijd tegen corona bijstaan door een Belg. De wereldvermaarde microbioloog Peter Piot (71) is haar rechtstreekse adviseur. Piot is niet alleen een academische topper, hij is ook ervaringsdeskundige: hij worstelde zélf met Covid-19. Bijna tot de dood.

3 reacties

 • Zee Groen

  3 jaar geleden
  Veel respect voor deze man. Maar ik heb toch twijfels over zijn stelling ivm een globalistische aanpak. Dat past natuurlijk goed in het kraam van Europa, zijn megalomane filosofie ten koste van de eigen mensen. Best practice nr 1 bij een project is: neem niet te veel hooi op uw vork, hou het klein, en begrensd. Er waren vroeger genoeg ziekten die bij ons uitgeroeid werden maar in ontwikkelingslanden niet omdat die gewoon anders werken volgens onwrikbare tradities. Waarom kan dat nu niet?
 • Dirk De clercq

  3 jaar geleden
  veel respect voor Dr Piot.Het is een doener en weet waar hij mee bezig is.De wereld heeft nood aan zulke mensen.
 • Norbert Corten

  3 jaar geleden
  Een echte held in mijn ogen samen met veel wetenschappers en virologen,microbiologen die de strijd aan gaan om deze vreselijke virussen uit de wereld te helpen,veel; meer respect dan voor, sommige politici wereldwijd en zeker hier bij ons. En juist nu we vandaag 75 jaar vrede en het einde van de tweede wereldoorlog hier bij ons in Europa vieren waar aan trouwens hier in België niet veel aandacht wordt gegeven.
 1. PREMIUM

  België geeft Google boete van 600.000 euro

  De Belgische Gegevensbeschermingsautoriteit (GBA) heeft Google Belgium een boete van 600.000 euro opgelegd, omdat de zoekmachine het recht van een burger om vergeten te worden niet naleefde. Het is volgens de GBA de hoogste boete die ze tot nu toe heeft opgelegd. Google weigerde het verzoek van 'iemand die door zijn functie een rol speelt in het openbare leven in België' om de aan zijn naam gekoppelde zoekresultaten te verwijderen uit de zoekmachine. Het ging om verwijzingen naar mogelijke banden met een politieke partij en om verwijzingen naar een klacht over pesten die lang geleden ongegrond werd verklaard.
 1. PREMIUM

  Voorzitter Russische atletiekfe­de­ra­tie stapt op

  Yevgeny Yurchenko houdt het al na enkele maanden voor bekeken bij de Russische atletiekfederatie (RusAF). De 52-jarige zakenman was pas eind februari tot voorzitter verkozen, maar diende gisteren zijn ontslag in. Wellicht komt vicevoorzitter Alexei Plotnikov nu aan het roer. Hij staat voor een erg zware taak. Op 28 en 29 juli vergadert World Athletics over de toekomst van de Russische atletiek. Omdat de RusAF een boete van 4,4 miljoen euro aan World Athletics niet voor 1 juli kon aflossen, zijn er nu ook onder neutrale vlag geen Russen meer welkom op de internationale kampioenschappen. De Russische atletiek en zijn antidopingagentschap Rusada staan al sinds november 2015 op een zijspoor nadat een staatsgeleid dopingsysteem aan het licht kwam. Rusland wist de fraude ook niet consequent aan te pakken en kwam integendeel nog meer in opspraak door manipulatie van vrijgegeven dopingdata en het dwarsbomen van dopingonderzoek. (BF)