Exclusief voor abonnees

Belg eet meer dan 5 kilo pasta per jaar

Jaarlijks eet de gemiddelde Belg 5,4 kilogram pasta. Dat blijkt uit de cijfers van de vereniging van pastaproducenten in de Europese Unie. Volgens de grote supermarkten in ons land gaat onze voorkeur uit naar spaghetti en verkiezen Vlamingen de dunne cappellini boven de bredere linguine, die dan weer goed verkoopt in Wallonië. De Italianen werken zoals verwacht jaarlijks het meeste pasta naar binnen: 23, 5 kilogram per persoon. Van de ruim 4 miljoen ton pasta die per jaar geproduceerd wordt, voorzien zij 71%, ons land slechts 2%.

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant