Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © Shutterstock

“Belasting op elektrisch rijden onvermijdelijk”

De Vlaming lijkt stilaan klaar voor een elektrische wagen. Op het Autosalon lopen mensen niet langer in een boog rond middenklassers met een stopcontact heen en dat is goed nieuws voor het klimaat. Voor de schatkist is het een klein drama. Die dreigt 8,6 miljard euro lichter te worden als we met z'n allen elektrisch gaan rijden. Wie zal dat betalen? Simpel: u.

331 reacties

 • Philippe Herbosch

  1 jaar geleden
  1)Onze elektriciteit is nu al peperduur. 2)Kilometerheffing is GEEN probleem voor de privacy? LOL 3)Dus het is niet mogelijk om een algoritme te ontwikkelen dat op basis van vb. het systeemvermogen van een auto een verkeersbelasting kan berekenen?!
 • Roger Verbrugge

  2 jaar geleden
  Ik snap veel mensen niet. Bij de anti - dieselhype heb ik er gezien die hun nog goede dieselwagen ruilden voor een driecilinder benzine. Pure verkwisting. Denk toch eens na en vorm je eigen mening. Loop niet achter de massa aan. Hetzelfde met de elektrische wagens. Het is nog veel te vroeg om over te schakelen naar elektrisch.
 • Benny van den Wyngaert

  2 jaar geleden
  Dat wist ik al vanaf de elektrische wagen kwam is het dan eerlijk Mischien wij betalen DIV extra dieseltax en accijnzen en de elektrische wagen niks die rijden ook op ONZE weg he MENEER . En het trouwens officieel bewezen dat de diesel nog properder is dan de naft en gas dus wat ik al wist al heel lang wij dieselmotoren hebben extra filters. Wat betekent dat eigenlijk voor de elektrische en hybride de diesel nr1 staat van properste wagen. Dus wij die het net zuiverste rijden moeten meer betalen
 • Marc Steyaert

  2 jaar geleden
  Hahaha zo grappig, de meest vervuilende auto is elektrische, man man
 • Marc Gabriels

  2 jaar geleden
  Ian Vandenbossche , bij mijn weten is het hetzelfde in Brussel en Gent , voor zoover ik weet heeft de Nva daar niets in de pap te brokken , doe eens de moeite om je beter te informeren of zijn het alleen de steden die door Nva bestuurd worden die je op het beklaagdenbankje zet ??????