Exclusief voor abonnees

Beke is burgemeester, voorzitter én minister, maar geen vicepremier: “Ik kan ook niet alles tegelijk”

Wouter Beke kreeg gisteren groen licht van zijn partij om Kris Peeters op te volgen. Meteen werd een sms'je naar de premier gestuurd.
BELGA Wouter Beke kreeg gisteren groen licht van zijn partij om Kris Peeters op te volgen. Meteen werd een sms'je naar de premier gestuurd.
Jawel, het is CD&V-voorzitter Wouter Beke zélf die Kris Peeters opvolgt als minister, en dus toetreedt tot de ontslagnemende restregering-Michel. Een elegante uitweg, waarmee hij zich voorbereidt op de periode na zijn voorzitterschap. "Nee, ik ben geen kandidaat meer."

Je hebt 9% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

86 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Danny Weckhuyzen

  Beke is de oorzaak van het diepe gat in het centrumbeleid. Postjes en graaien, daar gaat het om. De burgers gaan dit niet blijven pikken en dan zal het kot te klein zijn!

 • Erwin Lauwens

  Ooit was de verkiezingsslogan van de CVP 'omdat mensen belangrijk zijn'. Nu kan men dat veranderen: 'omdat postjes belangrijk zijn'. Als dit allemaal full-time jobs zijn heeft de dag voor het schijnheilig paterke geen 24 maar minimaal 36 uren. Wie gelooft die man nog?

 • Roland Declerck

  Moeten we hieruit besluiten dat die verschillende jobs niet zo veel voorstellen dat je ze kan combineren! zoja waarom zo rijkelijk verloond. de politieker snappen de uitslag van de verkiezing misschien niet maar anderzijds snappen wij niet hoe zij ons land besturen

 • emile deckers

  CD&V is duidelijk geen Vlaamse partij meer.Als ze nog eens durven regeren met links halen zij de volgende keer de kiesdrempel van 5% niet meer. Het is hier alleen maar te doen om de postjes. Voorzitter, Burgemeester en nu nog minister. CD&V is een eenmanspartij geworden.

 • Jef Lois

  Beke er gaat een dag komen dat de burgers dit allemaal net meer gaan slikken en het al de gevestigden gaan aanrekenen en jullie van de kaart vegen. En wat gaan jullie dan zeggen dat de burger van politiek niks begrijpt? Het zijn jullie die voor NIKS meer verlegen zijn ergens moet dit circus stoppen genoeg is genoeg en het is genoeg Beke jullie hebben zwaar verloren dus vertrek man.