Bedrijfsleiders mogen buitenverblijf niet meer aftrekken van belastingen

Luxeappartementen in Knokke.
RV Luxeappartementen in Knokke.
Bedrijfsleiders die via hun vennootschap een buitenverblijf aankopen, kunnen dat niet langer aftrekken van de belastingen. De voorbije jaren heerste er verwarring bij fiscalisten en juristen, nadat het Hof van Cassatie in 2015 had bepaald dat vennootschappen in hun belastingaangifte ook beroepskosten mochten inbrengen die niets met hun activiteit te maken hebben. 

Een dokter die in het weekend wilde uitwaaien aan zee kon daardoor de aankoop van zijn appartement bij de fiscus aangeven als beroepskosten, al ontving hij daar geen patiënten. Maar Cassatie heeft nu in een nieuw arrest duidelijkheid geschapen: een aankoop mag énkel ingebracht worden als beroepskost als hij een voordeel oplevert voor het bedrijf.Alle artikels uit de krant

3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Henri Eerens

    Voorzichtigheidshalve toch maar direct een achterpoortje ingebouwd.

  • Daniel Wouters

    Oeps, het zoveelste foutje dat geld heeft opgebracht voor zij die het niet nodig hebben, uw buitenverblijf aftrekken van uw belastingen,mag ik mijn nieuwe spade dan ook aftrekken die ik gebruik in mijn volkstuintje?

  • Frans De Bakker

    "Aftrekken van de belastingen" ... dat is een typische uitdrukking voor werknemers. Deze gemaakete kosten trekt men niet af van "belastingen", doch kunnen (konden) als onkosten ingebracht worden en afgetrokken worden van je belastbaar inkomen. Belastingen worden berekend op dat netto belastbaar inkomen.