Bart De Wever
Volledig scherm
PREMIUM
Bart De Wever © Photo News

'BDW-de-informateur staakt, BDW-de-burgemeester gaat naar Colombia. Moeten we dat normaal vinden?’

131 reacties

 • Dave Florizone

  2 jaar geleden
  Geen vakantie maar naar Colombia om de drugproblematiek in Antwerpen aan te kaarten, dan kan dit als onkosten ingeboekt worden, slim Bartje.
 • Patrick Van Lersberghe

  2 jaar geleden
  Er ging de laatste vijf jaren geen enkele communicatie vanuit de N-VA de wereld in zonder sneer naar links of naar Groen. Vandaag krijgt hij de rekening gepresenteerd. Voor de verkiezingen gold het dat de N-VA nooit met de PS in zee zou gaan. Vandaag zijn we een dikke maand verder en verwijt dezelfde partij dat de PS weigert te praten. Wie wil nog een confederaal België met (mogelijk) Homans als minister-president?
 • Marc Camp

  2 jaar geleden
  En wat als anderen plots met dat hij weg is, overeen komen? Is een nationale sport van open VLD
 • eric brack

  2 jaar geleden
  Hij heeft gelijk, hij heeft allang gezien dat linkse fundamentalistisch recalcitrante partijen liever prostitueren met hun Franstalige tegenhangers om toch maar de democratie te verkrachten zoals het hun uitkomt.
 • Guido neerinckx

  2 jaar geleden
  Gewoon een andere meer bekwame informateur aanstellen voor Vlaanderen.De Wever denkt dat hij nog iets betekent,maar dat is verleden tijd.Federaal is hij totaal van de kaart geveegd. Met 15 % van de stemmen in Belgie kan je Brussel en Wallonie niet blijven vernederen.Jan Segers heeft groot gelijk , hij stelt de zaken scherp en duidelijk.Maar natuurlijk met fletse ruggengraatloze en machtsgeile figuren zoals Beke tegenover zich heeft voorlopig De Wever nog vrij spel.
 1. Open Vld-voorzitter Rutten: “Hoelang ga je ons geduld nog op de proef stellen, Bart De Wever?”
  Binnenland

  Open Vld-voorzitter Rutten: “Hoelang ga je ons geduld nog op de proef stellen, Bart De Wever?”

  “Quousque tandem abutere, Bart De Wever, patientia nostra?”, vrij vertaald: “Hoelang nog zal je ons geduld op de proef stellen?” Met die tweet, verwijzend naar een redevoering van Cicero, dringt Open Vld-voorzitster Gwendolyn Rutten er bij N-VA-voorzitter De Wever op aan om duidelijkheid te scheppen over de Vlaamse regeringsvorming, met name over de gesprekken met Vlaams Belang. N-VA wil dan weer dat CD&V en Open Vld duidelijk uitleggen waarom ze in Vlaanderen niet zouden willen besturen op basis van een programma dat ook de steun krijgt van Vlaams Belang.
 1. Onze opinie. Het staat vast dat Open Vld deel zal uitmaken van een volgende federale regering. De vraag is alleen: van wélke regering?
  PREMIUM

  Onze opinie. Het staat vast dat Open Vld deel zal uitmaken van een volgende federale regering. De vraag is alleen: van wélke regering?

  In tijden van hoog oplopende begrotingstekorten hoort de verkiezing van een tijdelijke Kamervoorzitter een politiek non-event te zijn. Dat was het gisteren niet. Minstens tot er een nieuwe regering komt, zal de liberaal Patrick Dewael de Kamer voorzitten. Hij kreeg zowaar een tweederdemeerderheid achter zich, onder wie alle Franstaligen in de Kamer, de communisten inbegrepen.