Exclusief voor abonnees

Bart De Wever: "Tussen N-VA en Vlaams Belang staat er een Chinese muur”

Bart De Wever (N-VA) over de gezonken regering-Michel

De Wever vindt niet dat hij en zijn partij veranderd zijn. "De wereld is veranderd."
De Wever vindt niet dat hij en zijn partij veranderd zijn. "De wereld is veranderd."
"Marrakesh is een draak. Maar als ik dat zeg, ben ik een slechte mens. Dan ben ik extreemrechts. Onzin. Niet ik ben veranderd. Niet mijn partij is veranderd. Het is de wereld die veranderd is. Helaas weigeren sommigen om dat in te zien." En dus trok Bart De Wever (N-VA) een streep door de regering-Michel. Wat overblijft, heeft in zijn ogen weinig restwaarde. "Ceci n'est pas un gouvernement. In een normaal land krijg je dan verkiezingen. Maar dit is België."

Je hebt 3% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

150 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Daniel Van Buggenhout

  Dat zal wel , hij is bang dat hij dan al stemmen verliest , trouwens , geen enkele partij zou dat aandurven om met VB in zee te gaan , daaraan zie je wie er ballen heeft en wie niet , die zonder ballen zijn in meerderheid en kudde dieren , VB heeft tenminste ballen en daar heeft arm Vlaanderen grote schrik van , VB , mijn stem heb je al jaren dat zal zeker en vast niet veranderen !

 • LEO DANEELS

  Hij bedoelt een linkse media-muur ! Ooit is ook de muur van Berlijn gevallen maar blijkbaar ontbreekt het De Wever aan enige echte politieke moed om afstand te nemen van een corrupte partij en eindelijk in zee te gaan met een partij die enkel wordt uitgesloten omwille van haar populistisch discours maar nog nooit omwille van enige malafide daad of actie !

 • Willem Pots

  De aandachtige lezer merkt dat Bart De Wever heel duidelijk weet waarover hij spreekt en dat grondig kan beargumenteren. De meeste andere politiekers kwaken maar wat uit hun nek en draaien met de wind.

 • André Christiaens

  Bart De Wever die spreekt hier harde taal, gaat de NV-A misschien bij de volgende verkiezingen winnen, hij zou eens goed kunnen verschieten en in de vergeet hoek geraken, zoals er al veel politiekers het voor gehad hebben. Zij die nu niet roepen en geduldig afwachten gaan met de kaas lopen, let op mijn woorden.

 • Rosanne Van Daele

  Hij verkiest de socialisten en de Groenen. Hoe belachelijk kan je je maken ?