Bart De Wever.
Volledig scherm
PREMIUM
Bart De Wever. © Vindent Duterne / Photo News

Bart De Wever keert in eerste grote interview sinds verkiezingen de rollen om: “Voor Magnette kan België barsten”

“België kan Paul Magnette geen barst schelen.” In zijn eerste lange interview sinds de verkiezingen keert N-VA-voorzitter Bart De Wever de rollen om. Niet hij, maar de PS-voorzitter is de sloper van het land. “Als je België wilt doen barsten, doe je wat Magnette nu heeft gedaan. Dan hanteer je de voorhamer. Dan blaas je de boel op.” Zegt de man die, om dit uitgewoonde land te renoveren, desnoods zelf premier wil worden. “Zeker. Maar wel dik tegen mijn goesting.”

279 reacties

 • DIRK VAN DESSEL

  2 jaar geleden
  Hopelijk, zodat we eindelijk de Vlaams geldtransfert kraan kunnen dichtdraaien.
 • Sara Peeters

  2 jaar geleden
  Wil je Lez boetes laten afschaffen. Kies dan niet meer voor NVA, zij hebben dit ingevoerd. Zorg ervoor dat een ander partij het te zeggen heeft in Antwerpen En Gent! Daar kunnen jullie als inwoners voor zorgen, gedaan met die zever. Kies voor PVDA of PS,VB gegarandeerd dat zij de Lez afvoeren past niet in hun agenda. Laat de grote vervuilers maar betalen!! Groen ook niet want dan kunnen jullie met de bakfiets rijden. Moest je later toch een nieuwe auto aanschaffen kies dan milieuvriendelijk.
 • Norbert Duquesnoy

  2 jaar geleden
  De ziekte van la Belgique à papa begon al na de eerste staatshervorming, 50 jaar geleden, wie dat ontkent is ziende blind. Zoniet splitsen maar hervormen is de enige overlevingskans.
 • Ronny Ooijen

  2 jaar geleden
  Staf Quisenaerts, 3 onafhankelijke onderzoeken (waaronder een van KU Leuven) hebben het over ongeveer 1000 euro per jaar. Maar u mag gerust 1,25 miljard euro bijdragen om de 18 groene prestige projecten van uw afgod en spookparlementariër Bart De Wever te bekostigen. Hij klopte al 25,5 miljoen euro uit de zakken van burgers met zijn LEZ boetes. Slaap lekker.
 • Tom Faes

  2 jaar geleden
  Binnen de nva is er tweedracht en Weverke weet het niet meer.Dit is nochtans een normale zaak want zijn houdbaarheidsdatum is verstreken en mogelijke opvolgers halen de messen boven.
 1. Gwendolyn Rutten vertrokken bij de koning zonder enig commentaar: wie volgt Koen Geens op?

  Gwendolyn Rutten vertrokken bij de koning zonder enig commentaar: wie volgt Koen Geens op?

  Koning Filip heeft een nieuw rondje consultaties met de partijvoorzitters afgerond. Wellicht zal hij nu snel met een opvolger voor Koen Geens (CD&V) op de proppen komen, ruim 270 dagen na de verkiezingen. PS-voorzitter Paul Magnette kwam vandaag als eerste aan de beurt. Hij riep op tot “serene onderhandelingen” op basis van de inhoud. Intussen passeerden ook François De Smet (DéFi) en Joachim Coens (CD&V) de revue. Gwendolyn Rutten (Open Vld) sloot het rijtje af. Na afloop van de audiëntie vertrok ze zonder enig commentaar.
 2. Contacttracing gaat er in België heel anders aan toe: “In Nederland duurt gesprek 2 uur, hier kwartier”
  PREMIUM

  Contacttra­cing gaat er in België heel anders aan toe: “In Nederland duurt gesprek 2 uur, hier kwartier”

  Het aantal coronabesmettingen in ons land is gisteren voor de vijfde dag op rij gestegen. Niemand weet waar die besmettingen precies vandaan komen, omdat niemand ernaar vraagt. Terwijl Nederlandse contactspeurders meer dan de helft van de besmettingsbronnen achterhalen, lijsten hun Belgische collega's alleen maar de contacten van een patiënt op. Naar hun whereabouts of mogelijke besmettingsbron wordt niet gevraagd.