Exclusief voor abonnees

Bart De Wever keert in eerste grote interview sinds verkiezingen de rollen om: “Voor Magnette kan België barsten”

Bart De Wever.
Vindent Duterne / Photo News Bart De Wever.
“België kan Paul Magnette geen barst schelen.” In zijn eerste lange interview sinds de verkiezingen keert N-VA-voorzitter Bart De Wever de rollen om. Niet hij, maar de PS-voorzitter is de sloper van het land. “Als je België wilt doen barsten, doe je wat Magnette nu heeft gedaan. Dan hanteer je de voorhamer. Dan blaas je de boel op.” Zegt de man die, om dit uitgewoonde land te renoveren, desnoods zelf premier wil worden. “Zeker. Maar wel dik tegen mijn goesting.”

Je hebt 3% van dit artikel gelezen

Word ook abonnee en kies hier je formule op maat

Mobiel

Mobiel

Onbeperkt toegang tot alle artikels op HLN.be en in de app. Stop wanneer je wil.

Digitaal

Digitaal

Elke dag de digitale versie van de krant en toegang tot alle artikels. Stop wanneer je wil.

Weekend + Digitaal

Weekend + Digitaal

Elke zaterdag de papieren weekendkrant in jouw bus en elke dag volledige digitale toegang. Stop wanneer je wil.

Compleet

Compleet

Elke dag de papieren krant in jouw bus en volledige digitale toegang. Stop wanneer je wil.

Eerste 4 weken GRATISNadien slechts €6,95 per 4 weken€ 0,00
Eerste maand GRATISNadien €12 per maand€ 0,00
Eerste maandNadien €16 per maand€ 10,00
Eerste maandNadien €21 per maand€ 15,00
Lees 4 weken gratisLees 1 maand gratisStart met lezenStart met lezen


Alle artikels uit de krant

279 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • DIRK VAN DESSEL

  Hopelijk, zodat we eindelijk de Vlaams geldtransfert kraan kunnen dichtdraaien.

 • Lieve Geyter

  Wil je Lez boetes laten afschaffen. Kies dan niet meer voor NVA, zij hebben dit ingevoerd. Zorg ervoor dat een ander partij het te zeggen heeft in Antwerpen En Gent! Daar kunnen jullie als inwoners voor zorgen, gedaan met die zever. Kies voor PVDA of PS,VB gegarandeerd dat zij de Lez afvoeren past niet in hun agenda. Laat de grote vervuilers maar betalen!! Groen ook niet want dan kunnen jullie met de bakfiets rijden. Moest je later toch een nieuwe auto aanschaffen kies dan milieuvriendelijk.

 • Norbert Duquesnoy

  De ziekte van la Belgique à papa begon al na de eerste staatshervorming, 50 jaar geleden, wie dat ontkent is ziende blind. Zoniet splitsen maar hervormen is de enige overlevingskans.

 • Ronny Ooijen

  Staf Quisenaerts, 3 onafhankelijke onderzoeken (waaronder een van KU Leuven) hebben het over ongeveer 1000 euro per jaar. Maar u mag gerust 1,25 miljard euro bijdragen om de 18 groene prestige projecten van uw afgod en spookparlementariër Bart De Wever te bekostigen. Hij klopte al 25,5 miljoen euro uit de zakken van burgers met zijn LEZ boetes. Slaap lekker.

 • Tom Faes

  Binnen de nva is er tweedracht en Weverke weet het niet meer.Dit is nochtans een normale zaak want zijn houdbaarheidsdatum is verstreken en mogelijke opvolgers halen de messen boven.