Twee jaar geleden benoemde de koning Ingrid De Jonghe tot barones voor haar baanbrekende werk. "Hoelang ik met Tejo wil doorgaan? Tot ik sterf."
Volledig scherm
PREMIUM
Twee jaar geleden benoemde de koning Ingrid De Jonghe tot barones voor haar baanbrekende werk. "Hoelang ik met Tejo wil doorgaan? Tot ik sterf." © Joel Hoylaerts/Photo News

Barones Ingrid De Jonghe helpt tieners met psychische problemen: “Ik zie alle jongeren graag en dat voelen ze”

"Ah, en jij denkt dat je het systeem kan veranderen? Dat je kan rechttrekken wat al 40 jaar scheef zit? Dat je jongeren met psychische problemen kan helpen?" Ja, daar geloofde ze in. En dus richtte de Antwerpse Ingrid De Jonghe (64) 'Therapeuten voor Jongeren' op, kortweg Tejo. Tien jaar later telt Vlaanderen zestien Tejo-huizen - er staan er nog drie in de steigers - en vonden daar al 11.000 jongeren de weg naar gratis therapie. "Ik zie elke jongere graag en dat voelen ze gewoon."

0 reacties

 1. TEJO-huis wint Hugo De Keyserprijs van Leuvense Persclub: “Meer dan honderd jongeren in begeleiding op half jaar tijd”

  TEJO-huis wint Hugo De Keyser­prijs van Leuvense Persclub: “Meer dan honderd jongeren in begelei­ding op half jaar tijd”

  De 17e Hugo De Keyserprijs gaat naar het TEJO-huis in de Verkortingstraat in Leuven. Dat initiatief biedt sinds een half jaar begeleiding aan jongeren tussen 10 en 20 jaar die het om welke reden dan ook moeilijk hebben in hun leven. De Leuvense Persclub bekroonde ook de Vrienden van van Heverleebos en Meerdaalwoud met een ‘Life Time Award’. De bekende vereniging vierde in 2019 nog haar 50ste verjaardag.
 1. Hond bungelt in lucht met halsband aan poort
  Play

  Hond bungelt in lucht met halsband aan poort

 2. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"