Exclusief voor abonnees

Baron Frans van Daele (71): “België is een boot die nooit kan zinken”

Overtuigde Europeaan Frans Van Daele op het Schumanplein, het hart van Europa: "De internationale instellingen zijn verzwakt, de wereld is wanordelijker dan ik ooit in mijn loopbaan heb gekend."
Overtuigde Europeaan Frans Van Daele op het Schumanplein, het hart van Europa: "De internationale instellingen zijn verzwakt, de wereld is wanordelijker dan ik ooit in mijn loopbaan heb gekend."
Welk van de twee is het indrukwekkendst: zijn telefoonboekje of zijn cv? Baron Frans van Daele was niet alleen onze ambassadeur in Italië en de Verenigde Staten, hij was ook kabinetschef van Europees president Herman Van Rompuy én van Koning Filip. Met het boek 'Schaken Met De Macht' treedt de 'schaduwkoning' voor het eerst voluit op de voorgrond. "Diplomatie is voor een deel pintenpakkerij, dat kan ik niet ontkennen. Maar wel tot nut van het algemeen."

Je hebt 6% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:Alle artikels uit de krant

37 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • DONALD BORREMANS

  “Het feit dat u in een land leeft waar de inwoners al 70 jaar van welvaart en veiligheid kunnen genieten" Schrap die veiligheid maar, met dank aan Europa en die welvaart ook, als je ziet hoe we elke maand de eindjes aan elkaar moeten zien te knopen!

 • Michel de Coorebyter

  België nooit zinken? Dat zeiden ze van de Titanic ook. Bovendien is België nog steeds ik de gevarenzone wat betreft een Grieks scenario, ik zou dus maar goed wakker blijven.

 • Ronald Boudewijns

  België is een vliegtuig dat niet kan landen...

 • Jan hertogs

  Uiteraard niet.....de boot ligt al van zijn bestaan op de bodem!

 • Marc Sierens

  Alles is hier top in België topdiplomaat topministers enz maar gans dat zootje bakt er niets van,de schuldenberg en de tekorten worden met de dag hoger en hoger.