Een vrouw haalt geld af bij een bank.
Volledig scherm
Een vrouw haalt geld af bij een bank. © ThinkStock

Bankieren wordt weer duurder

Vanaf Nieuwjaar wordt bankieren weer wat duurder. Een aantal financiële instellingen trekt dan de kosten op. Vooral het versturen van uittreksels naar huis zal meer kosten, maar ook andere bijdragen gaan de hoogte in.

117 reacties

 • michel De Blay

  1 jaar geleden
  Een bank is een firma zoals ieder ander, en mag volgens mij geld vragen voor de zaken die het doet. De mensen beseffen blijkbaar niet wat het kost wanneer ze hun bankkaart in een betaalterminal steken, of geld uit de muur halen?? Iemand met gezond verstand weet toch dat gratis niet bestaat!!
 • Ivo Janssens

  1 jaar geleden
  Zo lang er een gratis alternatief is moet niemand de banken of Roverheid met de vinger wijzen. Zolang er mensen zijn die vrijwillig betalen ... waarom zouden ze dan iets veranderen?
 • Anonymous

  1 jaar geleden
  Ik heb een ing internetrekening. Tot nu toe gratis, met uitzondering van geld afhalen bij andere banken, inclusief bankkaart. Als dat verandert ben ik weg. Betaalde vroeger meer dan 60 euro beheerskosten bij men vorige bank, terwijl er in feite geen verschil was tussen men huidige en vorige bank. Alles ging ook al via de pc.
 • Franky Schoonvliet

  1 jaar geleden
  waarom moeten ze weeral graaien en opslagen, ze moeten voor de klant niks doen want je moet het allemaal zelf doen. je bent zelf niet meer welkom op hun kantoren doe alles maar zelf aan een stom kastje.
 • STEFAAN KNOCKAERT

  1 jaar geleden
  Spijtig dat weinig mensen durven te veranderen van bank. Vele mensen zijn vastgeroest en niet geinteresseerd om te besparen. Argenta en Keytrade bank : alles gratis ! Doen !!!
 1. PREMIUM

  "Op het matje na kritiek op het konings­huis"

  In de vijfentwintig jaar die ze samen omriepen, maakten Saartje Vandendriessche en Geena Lisa Peeters veel mee. "Toen ik begon, waren de presentaties nog live. Ik herinner me hoe ik in slaap was gevallen in een zetel op de VRT, terwijl ik nog de afkondiging van de zaterdagavondfilm moest doen", vertelt Geena Lisa. "Ik was net op tijd terug, maar de slaapstriemen stonden nog op mijn gezicht." Saartje werd dan weer bij de bazen geroepen omdat ze iets kritisch had gezegd over het koningshuis. "Ik zei dat ze niet moesten werken ofzo. Dat mocht blijkbaar niet", lacht ze. Ook liep er een opvallende klachtenbrief voor haar binnen. "Daarin stond dat het niet hoorde dat de VRT anorexiapatiënten toeliet op het scherm. Man, toen was ik kwaad! Maar nu kan ik er wel om lachen."
 1. PREMIUM

  Foto op achtergela­ten gsm breekt inbreker zuur op

  Een twintiger is veroordeeld tot twee jaar cel voor verschillende inbraken en diefstallen. Hij verloor bij één van die pogingen zijn gsm, wat hem uiteindelijk de das om zou doen. In de nacht van 7 op 8 maart wilde de man een woning in Zaventem binnendringen. Hij slaagde erin een rolluik te forceren en het raam in te slaan. Maar door het lawaai dat hij gemaakt had, wekte hij de bewoner. Tijdens z'n vlucht viel zijn gsm uit zijn zak. De gealarmeerde politie vond een foto van de dader op de gsm en stuurde deze meteen door naar alle patrouilles. Met succes, want even later kruiste één van die patrouilles een verdachte man die wel erg leek op de man op de foto. Die probeerde nog te vluchten, maar dat kon niet baten. In zijn rugzak troffen de agenten gsm's, juwelen en laptops aan. Deze konden gelinkt worden aan twee andere inbraken en enkele diefstallen in de Brusselse metro. (WHW)
 2. PREMIUM

  Transparan­te kinmaskers: Sympathiek, maar echt veilig zijn ze niet

  Altijd sympathiek als je de ober vriendelijk naar je ziet lachen. Niet onlogisch dus dat de doorzichtige mondmaskers - die gezichtsuitdrukkingen zichtbaar laten - in zwang zijn bij winkeliers en horecapersoneel. Veilig zijn ze evenwel allesbehalve. Uit de mondmaskertest die deze krant liet uitvoeren, bleek dat al en nu roept ook viroloog Marc Van Ranst op om ze niet meer te gebruiken. "Deze transparante maskers sluiten onvoldoende goed aan op het gezicht en zijn niet goed genoeg om anderen te beschermen. Gebruik ze daarom niet", zo zegt hij. Doordat het 'mouth shield' op de kin steunt, sluit het niet aan tussen de ogen en de neus. Het schild is ook vrij klein. Zodra de drager ervan zijn of haar mond opent, is de neus niet langer bedekt. Horeca Vlaanderen benadrukt dat zij hun personeel van bij de start van de heropening hebben aangespoord om correcte maskers te gebruiken. "De verplichte, bedekkende mondmaskers, zo staat er omschreven in onze richtlijnen", zegt Matthias De Caluwe. (BCL)
 1. Slimme hond haalt bier voor baasje
  Play

  Slimme hond haalt bier voor baasje

 2. Schokkende beelden tonen hoe 89-jarige vrouw gewelddadig de straat op wordt geduwd en bestolen
  Play

  Schokkende beelden tonen hoe 89-jarige vrouw geweldda­dig de straat op wordt geduwd en bestolen