Een vrouw haalt geld af bij een bank.
Volledig scherm
Een vrouw haalt geld af bij een bank. © ThinkStock

Bankieren wordt weer duurder

Vanaf Nieuwjaar wordt bankieren weer wat duurder. Een aantal financiële instellingen trekt dan de kosten op. Vooral het versturen van uittreksels naar huis zal meer kosten, maar ook andere bijdragen gaan de hoogte in.

117 reacties

 • michel De Blay

  3 jaar geleden
  Een bank is een firma zoals ieder ander, en mag volgens mij geld vragen voor de zaken die het doet. De mensen beseffen blijkbaar niet wat het kost wanneer ze hun bankkaart in een betaalterminal steken, of geld uit de muur halen?? Iemand met gezond verstand weet toch dat gratis niet bestaat!!
 • Ivo Janssens

  3 jaar geleden
  Zo lang er een gratis alternatief is moet niemand de banken of Roverheid met de vinger wijzen. Zolang er mensen zijn die vrijwillig betalen ... waarom zouden ze dan iets veranderen?
 • Anonymous

  3 jaar geleden
  Ik heb een ing internetrekening. Tot nu toe gratis, met uitzondering van geld afhalen bij andere banken, inclusief bankkaart. Als dat verandert ben ik weg. Betaalde vroeger meer dan 60 euro beheerskosten bij men vorige bank, terwijl er in feite geen verschil was tussen men huidige en vorige bank. Alles ging ook al via de pc.
 • Franky Schoonvliet

  3 jaar geleden
  waarom moeten ze weeral graaien en opslagen, ze moeten voor de klant niks doen want je moet het allemaal zelf doen. je bent zelf niet meer welkom op hun kantoren doe alles maar zelf aan een stom kastje.
 • STEFAAN KNOCKAERT

  3 jaar geleden
  Spijtig dat weinig mensen durven te veranderen van bank. Vele mensen zijn vastgeroest en niet geinteresseerd om te besparen. Argenta en Keytrade bank : alles gratis ! Doen !!!
 1. 'Hoop doet leven' op ongewone Vlaamse feestdag
  PREMIUM

  'Hoop doet leven' op ongewone Vlaamse feestdag

  De vreemdste 11 juli ooit blijft die van vorig jaar - herinner u de heisa die losbarstte tijdens de toespraak van toenmalig parlementsvoorzitter Kris Van Dyck. Maar de Vlaamse feestdag van afgelopen zaterdag verliep ook verre van gewoon. Geen traditionele speech van de minister-president op het stadhuis in Brussel. Jan Jambon tekende, samen met premier Sophie Wilmès, Vlaams minister voor Brussel Benjamin Dalle en burgemeester Philippe Close wel present op de Grote Markt, mét mondmaskers. Vanop het balkon van het Brusselse stadhuis aanschouwden ze een mini-verrassingsconcert van Will Tura. De bijna 80-jarige keizer van het Vlaamse lied trok met zijn klassieker 'Hoop doet leven' de Vlaamse feestdag op gang. Iets wat hij als vanouds vol passie deed - ook al was het slechts voor enkele toevallige voorbijgangers. Tijdens de sobere ceremonie werden dit jaar ook twee 'gewone' Vlamingen geëerd voor hun werk tijdens de coronacrisis. Poetsvrouw Martine Vaneyck, werkzaam op de intensieve zorg van het zwaar getroffen Sint-Trudoziekenhuis in Sint-Truiden en kassabediende Ann Maes van de Colruyt van Waregem/Kuurne ontvingen in naam van hun sectoren de Vlaamse eretekens voor van hun inspanningen om de maatschappij draaiende te houden.