Exclusief voor abonnees

Bakkers in zwaar weer? Zij bewijzen het tegendeel: hét geheime recept bestaat niet

Elke week verdwijnen in ons land twee bakkers. Tussen 2009 en 2018 gingen er duizend dicht. Zwaar werk, problemen om personeel te vinden en administratieve lasten schrikken overnemers af, en de concurrentie met supermarkten is zwaar. Toch zijn er ook veel bakkers die met plezier en succes voortdoen, of starten. De traditionele bakkerij die goed brood bakt, die marcheert nog altijd. De twee bakkers hieronder pakken het nog anders aan. De ene grootschalig en semi-industrieel, de andere kleinschalig en ambachtelijk.

Je hebt 9% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Ingrid Goris

    Straf. Eerstc2 dagen open daarna toch al 4... Mijn man is ambachtelijk. Begint elke dag ol 23.00u savonds te werken en in weekend om 20.00u om onze klanten een mooi assortiment van brooden patisserie aan te bieden ZONDER in te boeten aan kwaliteit. Wij hebben NOOIT smorgens kunnen beginnen. Brood heeft zijn tijd nodig als je ambachtelujk werkt. Dus zie eerst wat je verkondigt..... ofwel gazt je winkel laat open ofwel koop je diepvries in

  • Ronny Cuypers

    Een goede warme bakker in de buurt is goud waard. Die supermarktsponsen eet ik niet. En het is altijd hetzelfde liedje: schaf de eeuwigdurende uitkering af en er zullen automatisch meer mensen zijn om te werken.