Exclusief voor abonnees

Backstage bij Laurie Hagen (41), de eerste Vlaamse in Le Crazy Horse in Parijs: “Ik ben met mijn derrière in de boter gevallen”

Actrice, comédienne, zangeres, performer... Laurie is álles tegelijk. "Rijk word je er niet van, maar ik heb een geweldig leven."
Jan De Meuleneir/Photo News Actrice, comédienne, zangeres, performer... Laurie is álles tegelijk. "Rijk word je er niet van, maar ik heb een geweldig leven."
Ze mag dan al 20 jaar in Londen, Las Vegas en Australië gewoond hebben, haar Gentse tongval is onmiskenbaar: Laurie Hagen (41) - néé Laurence Vander Haeghen - is de eerste Vlaamse in Le Crazy Horse, het mythische Parijse cabaret waar al sinds 1951 sensueel vrouwelijk naakt te zien is. Als 'crazy entertainer' verwelkomt ze er elke avond gasten van over de hele wereld en brengt ze verrassingsacts. "Een droom die uitkomt. Ik moet mezelf nog elke dag in de arm knijpen.”
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Een prikklok met daarnaast een fichebak. We bevinden ons in de backstage van Le Crazy Horse in Parijs en terwijl we halflege flessen champagne hadden verwacht en een vloer bezaaid met rode boa's en haastig uitgeschopte stiletto's, zien we hét symbool van de doorsnee fabriek. "Voor jullie staat dit cabaret gelijk aan glamour, erotiek en showgirls", zegt Laurie Hagen. "Voor ons is het in de eerste plaats een job. Maar wat voor één."

Je hebt 13% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant