Actrice, comédienne, zangeres, performer... Laurie is álles tegelijk. "Rijk word je er niet van, maar ik heb een geweldig leven."
Volledig scherm
PREMIUM
Actrice, comédienne, zangeres, performer... Laurie is álles tegelijk. "Rijk word je er niet van, maar ik heb een geweldig leven." © Jan De Meuleneir/Photo News

Backstage bij Laurie Hagen (41), de eerste Vlaamse in Le Crazy Horse in Parijs: “Ik ben met mijn derrière in de boter gevallen”

Ze mag dan al 20 jaar in Londen, Las Vegas en Australië gewoond hebben, haar Gentse tongval is onmiskenbaar: Laurie Hagen (41) - néé Laurence Vander Haeghen - is de eerste Vlaamse in Le Crazy Horse, het mythische Parijse cabaret waar al sinds 1951 sensueel vrouwelijk naakt te zien is. Als 'crazy entertainer' verwelkomt ze er elke avond gasten van over de hele wereld en brengt ze verrassingsacts. "Een droom die uitkomt. Ik moet mezelf nog elke dag in de arm knijpen.”

 1. Vooral op de dijk koppenlopen
  PREMIUM

  Vooral op de dijk koppenlo­pen

  Tijdens het eerste zonnige zomerweekend zonder lockdown kleurde de druktebarometer van de kust vooral 'gezellig' groen. In Knokke, De Panne en Oostende sloeg hij heel even oranje uit, wat wijst op 'zeer druk'. In De Panne kwam dat door de zaterdagmarkt, in de grootste stad aan onze kust was het gisteren van 14 tot 16 uur het geval tussen Thermae Palace en het Zeeheldenplein. In dat stuk strand vind je amper Oostendenaars, maar vooral dagjestoeristen die net van de trein komen. "We hebben het al eerder gezegd en dit bewijst het: deze strandzones zijn de 'moeilijkste' plaatsen", stelt burgemeester Bart Tommelein (Open Vld). "Ik heb veel commentaar gekregen op het invoeren van ons aanmeldingssysteem, maar allicht zullen we het deze week moeten opstarten voor die strandzones." Opvallend: hoewel de dijk - zoals blijkt uit onderstaand beeld - veel volk over zich heen kreeg, was het op het strand best rustig. De druktebarometer is te raadplegen op dekust.be.
 1. PREMIUM

  Bouwverlof

  Projectontwikkelaar Huyzentruyt pleit voor het afschaffen van het collectief bouwverlof. Hij meent dat men de bouwvakkers niet moet dwingen gezamenlijk in de duurste periode verlof te nemen. De maand juli is inderdaad de meest aangewezen maand om te blijven werken in 'den bouw'. En als er afspraken kunnen gemaakt worden met toeleveringsbedrijven zoals betoncentrales, moet het mogelijk zijn door te werken. Zo kunnen oudere bouwvakkers, die privé niet meer gebonden zijn aan de schoolvakantie, verlof nemen in de rustiger en vooral goedkoopste verlofmaanden zoals juni en september. Als betoncentrales onderling afspraken maken om de toelevering te waarborgen, kan er volgens mij geen probleem zijn. Hubert Buysse, Deinze