Exclusief voor abonnees

Baas Volksgezondheid hekelt versnippering en Vlaamse geldingsdrang bij aanpak coronacrisis: “Bij tweede golf beter één piloot”

Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) en minister-president Jan Jambon (N-VA) .
Photo News Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) en minister-president Jan Jambon (N-VA) .
De aanpak van corona in de Vlaamse woonzorgcentra is niet alleen belemmerd door getreuzel, maar ook door geldingsdrang van de Vlaamse overheid. Dat stelt de baas van de FOD Volksgezondheid, Pedro Facon. "We boden Vlaanderen op een bepaald moment aan om de crisis in de woonzorgcentra te coördineren, maar onze hulp werd vlakaf geweigerd."

Je hebt 11% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

79 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gino Sinnesael

  Schouder aan schouder, en geen mondmasker. Wat was "social distancing" alweer? Was een mondmasker dragen niet verplicht wanneer anderhalve meter afstand houden niet kan gerespecteerd worden? Een goed voorbeeld is alles!

 • Dre Verhaert

  Tijd om van België een echte democratie te maken met 1 federale kieskring waarin elke stem even zwaar telt. Een onafhankelijk Vlaanderen heeft toch geen zin, al willen de separatisten ons graag anders laten geloven. We hebben onze rijkdom te danken aan export binnen de EU en onze havens. Waarom dan onafhankelijk worden als we daardoor onmiddellijk buiten de EU vallen?

 • Wilfried Ingels

  Alle huidige ministers ontslaan want ze hebben er niets en dan ook niets van terecht gebracht.Beginnen met een volledig nieuwe regering zonder deze die al jaren aan het bewind zijn en zonder postjes pakkerij en vriendjes politiek.Dat wil elke Vlaming en ook Belgen

 • hannes leo

  Gelet op de twee gewesten met totaal uiteenlopende visies zou de baas van volksgezondheid zich best onthouden van een reactie. Indien hij toch aan politiek wenst te doen moet hij zich verkiesbaar laten plaatsen.

 • Mathieu Peeters

  De baas van volksgezondheid praat voor eigen rekening.