Baas, dit jaar geen opslag a.u.b. (het is toch voor de staat)

"Landen met onbegrensde socialezekerheidsbijdragen, zoals België, hebben het moeilijk om de salariskosten onder controle te houden, waardoor ze inboeten aan competitiviteit.”
thinkstock "Landen met onbegrensde socialezekerheidsbijdragen, zoals België, hebben het moeilijk om de salariskosten onder controle te houden, waardoor ze inboeten aan competitiviteit.”
Hoera! Ons land is uit de top vijf getuimeld van de Europese landen met de hoogste belastingdruk. De laagste lonen houden door de tax shift nu jaarlijks tot 3.293 euro meer over. Maar niet iedereen hoeft te juichen. Wie veel verdient, is slechter af dan de collega's in de rest van Europa.

Je hebt 9% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Johan Vervaeck

  Om een gezonde samenleving te hebben, moeten we sociale zekerheid ver terugschroeven en de mensen terug leren sparen. Sparen is voorzien voor de toekomst, maar dat is helemaal niet meer aan de orde, het wordt net niet verboden. De overheid neemt alles in handen en zorgt voor een 'gemeenschappelijk potje', waar sommigen te dicht bij en aanzitten, tot blijkt dat het potje vol schulden zit.

 • jorg de clerck

  Leeflonen voor de echte zieken en mindervaliden. Wie niet wenst te werken, moet ook geen luxe verwachten. spijtig. Profiteurs.

 • Ronny Biesen

  Gewettigde diefstal is dat. De regering heft geen belastingen, maar steelt daadwerkelijk van de bevolking. Onbekwaam om te regeren, verspilzuchtig, fradeleus en ga zo maar door.

 • Erik Snarevlis

  Ik werk mijn gezondheid naar de knoppen met onmenselijke reis schemas .. om als alleenstaande toch een beetje financiele vooruitgang te boeken maar moet het beslechten met minder netto omdat diegene die het liever 9 tot 5 of parttime doen te dienen..

 • Ramon Simon

  Het probleem zijn niet de werkende. De mensen die van kapitaal leven en bedrijven die betalen veel te weinig. KBC 3 miljard netto winst, BNP Paribas 2 miljard netto winst. Dat zijn slechts 2 bedrijven die meer winst hebben dan ons budget voor defensie, of deze twee bedrijven zouden 1 jaar lang de werkloosheiduitkeringen kunnen betalen, dat mijn beste is waanzin.