Exclusief voor abonnees

Aziatische gemeenschap in ons land kreunt onder gevolgen coronavirus: "Iedereen denkt dat wij besmettelijk zijn”

In Chinatown in Antwerpen zou het op een doordeweekse dag moeten wemelen van Chinezen die hun inkopen doen en gaan dimsummen. Nu oogt het er desolaat.
Joel Hoylaerts / Photo News In Chinatown in Antwerpen zou het op een doordeweekse dag moeten wemelen van Chinezen die hun inkopen doen en gaan dimsummen. Nu oogt het er desolaat.
De Aziatische gemeenschap in ons land kreunt onder de negatieve impact van het coronavirus, nog méér nu de eerste besmetting hier een feit is. Chinese restaurants zien hun omzet dalen, mensen lopen in een boog om Aziaten heen. "En roepen: 'Pas op voor die vleermuiseter, want hij is ziek!'"

Je hebt 6% van dit artikel gelezen

Word ook abonnee en kies hier je formule op maat

Mobiel

Mobiel

Onbeperkt toegang tot alle artikels op HLN.be en in de app. Stop wanneer je wil.

Digitaal

Digitaal

Elke dag de digitale versie van de krant en toegang tot alle artikels. Stop wanneer je wil.

Weekend + Digitaal

Weekend + Digitaal

Elke zaterdag de papieren weekendkrant in jouw bus en elke dag volledige digitale toegang. Stop wanneer je wil.

Compleet

Compleet

Elke dag de papieren krant in jouw bus en volledige digitale toegang. Stop wanneer je wil.

Eerste 4 weken GRATISNadien slechts €6,95 per 4 weken€ 0,00
Eerste maand GRATISNadien €12 per maand€ 0,00
Eerste maandNadien €16 per maand€ 10,00
Eerste maandNadien €21 per maand€ 15,00
Lees 4 weken gratisLees 1 maand gratisStart met lezenStart met lezen


Alle artikels uit de krant

18 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Lesley Huyens

  Ik moet eerlijk zeggen dat ik onlangs ook nog de straat overstak toen ik een Aziatische man zag afkomen. Dat heeft niks met racisme te maken maar liever voorkomen dan genezen

 • oswald billiet

  Ook in dit winterseizoen loopt het tin Brugge vol Chinese of aziatische toeristen..Ook zij dragen mondkapjes. En iedereen doet hier verder gewoon.

 • Iris Decre

  Ik betrapte mezelf er van de week ook op. Afstand houden als er aziatisch volk nadert. Wil geen mensen uitsluiten maar het is sterker dan mezelf.

 • Diane Bernaerts

  Niet meer durven shoppen bij Chinese webshops.... ja, want dat virus komt mee met de pakjes, zeker? Veel belachelijker moet het niet worden!

 • Kris Delrue

  Wij hebben geen problemen met Aziatische mensen, maar iedereen mag toch op zijn eigen gezondheid denken, of niet soms? Mensen binnen halen is toch een risico en een focus!