Volledig scherm
PREMIUM
© AP

Autosalon te vroeg voor echte koopjes: wil je een hybride, wacht dan tot eind 2020, zeggen experts

Een hybride SUV van 24.600 euro, betaald met spaargeld en omnium verzekerd: dat is de gemiddelde wagen die de Vlaming wil kopen. Maar tussen droom en daad staan praktische bezwaren. "Voor zo'n wagen is dat budget eerder krap", zegt onze autospecialist Joost Bolle. Ook al omdat het Autosalon te vroeg komt voor échte koopjes voor wagens met een batterij.

14 reacties

 • Fonske Beys

  1 jaar geleden
  Allen niets kopen . Wie betaalt nu 25.000 € en meer voor een nieuwe wagen die binnen 6 jaar NIET MEER in de lez zones binnen mogen . Ondertussen zijn er nog vele steden bij gekomen om de boetes te kunnen innen .
 • Willem Sarlee

  1 jaar geleden
  Lager verbruik van een hybride is marginaal. Op de autostrade is het verbruik zelfs hoger door het extra gewicht. Bij een SUV nog veel hoger verbruik door de ongunstige stroomlijn.
 • Dennis Andersen

  1 jaar geleden
  Welke wagen heeft men voor 24.000€, laat staan een hybride SUV? Reken maar op minstens het dubbele en dan heeft men nog maar een instapmodel! Houden ze mensen echt voor de gek of zo?
 • dirk billiet

  1 jaar geleden
  als 50 plusser heel mijn leven wagens gekocht om de 5 jaar waar ik verliefd op werd. Reclame, merk, verbruik, milieu, heeft geen invloed op mij, enkel het design en voldoende pk's en mijn maximumbudget. Maar ik ben dan ook een speciaal asociaal geval zeker?
 • Karin Vermeulen

  1 jaar geleden
  Ongelooflijk wat propaganda kan doen. "Mensen kiezen voor milieuvriendelijk en dus geen diesel". Elke specialist kan u vertellen dat de nieuwste diesels met stip de benzines voorbijsteken op zowat alle milieuparameters.
 1. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 2. PREMIUM

  Dit weekend naar Oostende? Dan is reserveren verplicht

  Van 18 tot en met 22 juli wordt het aanmeldingssysteem voor de drie drukste stranden in Oostende geactiveerd. Vanaf vandaag kan je je plekje reserveren. Het systeem moet ervoor zorgen dat de social distancing op deze stranden gegarandeerd is. Aanmelding is enkel nodig op de stranden in het centrum, van aan het Zeeheldenplein tot net voor de Venetiaanse Gaanderijen. "Door de mooie weersvoorspellingen, de start van het bouwverlof en de Nationale Feestdag op 21 juli zullen er heel wat mensen naar Oostende afzakken", zegt burgemeester Bart Tommelein (Open Vld). "Door het activeren van ons aanmeldingssysteem willen we een goede inschatting krijgen van de te verwachten drukte om zo de nodige maatregelen te kunnen treffen." (TVA)
 1. Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips Missie Callcenter

  Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips

 2. Britse vader: "Als je mogelijk afscheid moet nemen van je partner én je baby, dan stort je wereld in"
  Play

  Britse vader: "Als je mogelijk afscheid moet nemen van je partner én je baby, dan stort je wereld in"