Exclusief voor abonnees

Autosalon te vroeg voor echte koopjes: wil je een hybride, wacht dan tot eind 2020, zeggen experts

AP
Een hybride SUV van 24.600 euro, betaald met spaargeld en omnium verzekerd: dat is de gemiddelde wagen die de Vlaming wil kopen. Maar tussen droom en daad staan praktische bezwaren. "Voor zo'n wagen is dat budget eerder krap", zegt onze autospecialist Joost Bolle. Ook al omdat het Autosalon te vroeg komt voor échte koopjes voor wagens met een batterij.

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Fonske Beys

  Allen niets kopen . Wie betaalt nu 25.000 € en meer voor een nieuwe wagen die binnen 6 jaar NIET MEER in de lez zones binnen mogen . Ondertussen zijn er nog vele steden bij gekomen om de boetes te kunnen innen .

 • Willem Sarlee

  Lager verbruik van een hybride is marginaal. Op de autostrade is het verbruik zelfs hoger door het extra gewicht. Bij een SUV nog veel hoger verbruik door de ongunstige stroomlijn.

 • Dennis Andersen

  Welke wagen heeft men voor 24.000€, laat staan een hybride SUV? Reken maar op minstens het dubbele en dan heeft men nog maar een instapmodel! Houden ze mensen echt voor de gek of zo?

 • dirk billiet

  als 50 plusser heel mijn leven wagens gekocht om de 5 jaar waar ik verliefd op werd. Reclame, merk, verbruik, milieu, heeft geen invloed op mij, enkel het design en voldoende pk's en mijn maximumbudget. Maar ik ben dan ook een speciaal asociaal geval zeker?

 • Karin Vermeulen

  Ongelooflijk wat propaganda kan doen. "Mensen kiezen voor milieuvriendelijk en dus geen diesel". Elke specialist kan u vertellen dat de nieuwste diesels met stip de benzines voorbijsteken op zowat alle milieuparameters.