Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © thinkstock

Autodelen niet zo groen als gedacht: Vlaams onderzoek ontkracht milieuvoordelen

In de tocht richting schone lucht en klimaatneutraliteit moedigt ook onze overheid deelauto's aan. Maar dat leidt niet vanzelf tot minder uitstoot. Sterker nog, autodelen riskeert bij te dragen aan de milieudruk in plaats van dat ze die lichter maakt. “Want het autobezit wordt door autodelen niet expliciet afgeremd”, zeggen Vlaamse onderzoekers. 

5 reacties

 • Kris Delen

  3 jaar geleden
  Alle middenklasse salariswagens wisselen voor 1.600 Euro extra Brutoloon per wagen en de opslag van andere collega's schrappen?? In dit bedrag zit de eigen opleg na 3 jaar (2e hands verkoop) + tankkaart + verzekering + banden + onderhoud. En bedrijfswagens rijden ook voor het bedrijf ook rond, dus die kunnen niet weg!
 • Frank Van den Eynde

  3 jaar geleden
  Is pas goed als bedrijfswagen regeling weg. Dus weg daarmee. Dan zal iedereen misschien zoeken om samen te rijden.
 • Cyriel Claessens

  3 jaar geleden
  Evident, een deelauto vervuilt evenveel als een eigen auto,groenen vinden het fantastisch omdat het past in hun linkse visie van een maatschappij waar alles gemeenschappelijk is.In veel steden hebben ze speciale parkeerplaatsen voor deelauto's, dus valt het grootste obstakel om te kiezen voor een autorit weg. Zelfde denkfout wordt vaak gemaakt met taxi's,het wordt vaak gezien als een groen alternatief omdat het een gemeenschappelijk voertuig is.Taxi's vervuilen 2x zoveel als ze leeg terugkeren
 • Yvan Lissens

  3 jaar geleden
  Sinds wanneer is autobezit vervuilend? Ik dacht dat het gebruik de vervuilende oorzaak was.
 • Ronny Biesen

  3 jaar geleden
  Wat een conclusie. Dat is gewoon een logisch denken, daar heb je geen onderzoek voor nodig. Typisch weeral, geld verspillen in plaats van gezond boerenverstand gebruiken.
 1. Vreemde tijden voor Vlaamse artiesten nu publiek opzwepen niet mag: "Als het niet rustig is, stap ik van het podium”
  PREMIUM
  Muziek

  Vreemde tijden voor Vlaamse artiesten nu publiek opzwepen niet mag: "Als het niet rustig is, stap ik van het podium”

  “Ik speel sneller een traag nummer, want als je de polonaise gaat spelen, dan zweep je de mensen op en hebben ze meer zin om te dansen.” Vlaamse artiesten zien in deze coronatijden hun job veranderen. Ze willen zoveel mogelijk sfeer maken, maar afgelopen weekend werd nog een optreden van Gene Thomas stilgelegd omdat de feestvierders massaal begonnen samen te troepen rond hem. De volumeknop naar beneden draaien, de keuze van de nummers aanpassen, van het podium stappen,... Wij vroegen aan onder andere Laura Lynn, Pat Krimson, Sergio en Guy Swinnen hoe zij proberen te voorkomen dat hun optredens uit de hand lopen.