Aurélie Montchéry en Sébastien De Leenheer, elk ouder van twee kinderen, hadden vier jaar een relatie.
Volledig scherm
PREMIUM
Aurélie Montchéry en Sébastien De Leenheer, elk ouder van twee kinderen, hadden vier jaar een relatie. © RV

Aurélie (31) werd vermoord door haar ex, die net vrijgelaten was nadat hij haar al had mishandeld

Een vrouw uit Henegouwen is vermoord door haar ex, die haar lichaam daarna in een autokoffer dumpte. Sébastien De Leenheer (40) was amper twee weken vrij - hij had een maand vastgezeten, net omdat hij Aurélie (31) mishandeld had en met de dood had bedreigd. Vrijdag sloegen zijn stoppen door.

75 reacties

 • Tessa vandermout

  2 jaar geleden
  Typisch Belgisch. Er moet eerst iets gebeuren voor ze er iets aan doen. “De politie kwam vroeger al tussen en hij werd op de vingers getikt”. Stalkers evenzeer vastzetten !
 • ANN LIMBOS

  2 jaar geleden
  De advocaten hebben wellicht al een karrevracht excuses klaarliggen voor die moordenaar.
 • Sara Stevens

  2 jaar geleden
  En zo lopen er nog rond jammer genoeg ...
 • Mia Verheyen

  2 jaar geleden
  Betrokken rechter medeplichtig stellen aan dit drama.
 • Pascal Buyens

  2 jaar geleden
  Alez goed beschermd door onze overheid
 1. PREMIUM

  Zestiger eist via kort geding tests op antistof­fen in apotheken

  Een zestiger heeft gisteren een kort geding aangespannen voor de Franstalige Brusselse rechtbank van eerste aanleg om te eisen dat serologische tests beschikbaar komen in Belgische apotheken. Dat meldt de advocaat van de man, Philippe Vanlangendonck. Een serologische test gaat na of er antistoffen tegen het coronavirus in het bloed aanwezig zijn. Het kort geding wordt gepleit op 23 juli. De zestiger heeft zowel de federale regering als het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG) gedagvaard. Het FAGG verbood de verkoop van de tests einde maart voor zes maanden om te vermijden dat negatieve resultaten fout zouden worden geïnterpreteerd. "In Frankrijk zijn deze snelle tests vanaf vandaag wel beschikbaar in de apotheek", zegt Vanlangendonck. "Belgische bedrijven maken die tests. Mijn cliënt, een risicopatiënt, wil er toegang tot hebben, zonder dagenlang te moeten wachten op de resultaten."
 2. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.
 3. "Ze had nog net genoeg energie om haar zoon te redden, maar niet zichzelf"
  PREMIUM

  "Ze had nog net genoeg energie om haar zoon te redden, maar niet zichzelf"

  De zoektocht naar de Amerikaanse actrice Naya Rivera (33) is ten einde. Gisteren werd een lichaam opgedoken in Lake Piru in Californië, waar ze verdween. "Gebaseerd op de vindplaats, de fysieke karaktertrekken, de kledij en het gebrek aan andere vermiste personen, zijn we ervan overtuigd dat het om Naya gaat", aldus de sheriff tijdens een persconferentie gisteravond. De actrice, bekend van haar rol als Santana Lopez in de populaire serie 'Glee', verdween vorige week woensdag na een boottochtje met haar 4-jarige zoon Josey. Over wat er precies gebeurde, kon de sheriff voorlopig alleen maar speculeren, al worden kwaad opzet en zelfdoding resoluut uitgesloten. Vermoedelijk raakte ze verstrikt in de sterke stromingen. "Het jongetje verklaarde dat hij was gaan zwemmen met z'n moeder. Ze duwde hem langs achteren het dek weer op. Toen hij daarna opkeek, zag hij haar in het water verdwijnen. Ze had nog net genoeg energie om haar zoon te redden, maar niet zichzelf." Het lichaam bevindt zich momenteel in Ventura, waar een autopsie uitsluitsel moet geven dat het om Rivera gaat. (SDE)