Beschuldigde Jonny Van Den Broeck houdt zich sinds de ontdekking van het lijk van den domme.
Volledig scherm
PREMIUM
Beschuldigde Jonny Van Den Broeck houdt zich sinds de ontdekking van het lijk van den domme. © Photo News

Assisenproces Pokémonmoord van start: “Als ik het zo hoor, heb ik er blijkbaar toch iets mee te maken”

Voor het assisenhof van Antwerpen begint vandaag het proces tegen Jonny Van Den Broeck. Hij wordt beschuldigd van moord op Shashia Moreau. Van Den Broeck lokte haar met de belofte dat ze gratis Pokémon-figuurtjes mocht komen ophalen. Hij verkrachtte het meisje, wurgde haar en kieperde ze dan naakt en vastgebonden in een snel gegraven graf in zijn tuintje. Sinds de ontdekking van het lijk houdt hij zich volstrekt van den domme.

3 reacties

 • Liliane Vleminckx

  3 jaar geleden
  Levenslang voor de loser
 • maurice snelders

  3 jaar geleden
  Ontkennen is de enige verdediging.en onze justitie trapt er nog vaak genoeg in.
 • ANN LIMBOS

  3 jaar geleden
  Is zijn geheugen aan het resetten?
 1. PREMIUM

  Transparan­te kinmaskers: Sympathiek, maar echt veilig zijn ze niet

  Altijd sympathiek als je de ober vriendelijk naar je ziet lachen. Niet onlogisch dus dat de doorzichtige mondmaskers - die gezichtsuitdrukkingen zichtbaar laten - in zwang zijn bij winkeliers en horecapersoneel. Veilig zijn ze evenwel allesbehalve. Uit de mondmaskertest die deze krant liet uitvoeren, bleek dat al en nu roept ook viroloog Marc Van Ranst op om ze niet meer te gebruiken. "Deze transparante maskers sluiten onvoldoende goed aan op het gezicht en zijn niet goed genoeg om anderen te beschermen. Gebruik ze daarom niet", zo zegt hij. Doordat het 'mouth shield' op de kin steunt, sluit het niet aan tussen de ogen en de neus. Het schild is ook vrij klein. Zodra de drager ervan zijn of haar mond opent, is de neus niet langer bedekt. Horeca Vlaanderen benadrukt dat zij hun personeel van bij de start van de heropening hebben aangespoord om correcte maskers te gebruiken. "De verplichte, bedekkende mondmaskers, zo staat er omschreven in onze richtlijnen", zegt Matthias De Caluwe. (BCL)
 1. PREMIUM

  Atalanta haalt opnieuw uit, assist Castagne

  Atalanta denderde ook tegen Brescia verder. De ploeg van Timothy Castagne won met 6-2 en springt zo over Lazio en Inter naar de tweede plek. De Rode Duivel, die na 73 minuten gewisseld werd, gaf een assist - al deed Ruslan Malinovskyi (ex- RC Genk) het werk vooral zelf. De grote man bij de thuisploeg was echter de Kroaat Mario Pasalic, met drie doelpunten. De teller van Atalanta in de Serie A dit seizoen staat nu op 93 goals. In de G5-competities doet enkel Bayern München (100) beter. Atalanta heeft nog vijf matchen om die kaap te ronden. (TLB)