Beschuldigde Jonny Van Den Broeck houdt zich sinds de ontdekking van het lijk van den domme.
Volledig scherm
PREMIUM
Beschuldigde Jonny Van Den Broeck houdt zich sinds de ontdekking van het lijk van den domme. © Photo News

Assisenproces Pokémonmoord van start: “Als ik het zo hoor, heb ik er blijkbaar toch iets mee te maken”

Voor het assisenhof van Antwerpen begint vandaag het proces tegen Jonny Van Den Broeck. Hij wordt beschuldigd van moord op Shashia Moreau. Van Den Broeck lokte haar met de belofte dat ze gratis Pokémon-figuurtjes mocht komen ophalen. Hij verkrachtte het meisje, wurgde haar en kieperde ze dan naakt en vastgebonden in een snel gegraven graf in zijn tuintje. Sinds de ontdekking van het lijk houdt hij zich volstrekt van den domme.

3 reacties

 • bart herbots

  2 jaar geleden
  Levenslang voor de loser
 • maurice snelders

  2 jaar geleden
  Ontkennen is de enige verdediging.en onze justitie trapt er nog vaak genoeg in.
 • ANN LIMBOS

  2 jaar geleden
  Is zijn geheugen aan het resetten?
 1. Regenachtig
  PREMIUM

  Regenach­tig

  Vandaag is het overal betrokken met geen of amper opklaringen. Bovendien valt er bij momenten wat lichte regen, afgewisseld met lange droge momenten. Pas op het einde van de namiddag wordt het volledig droog vanuit het westen. Het is koel voor de tijd van het jaar bij maxima rond 18 graden. De wind waait matig uit het westen. Vanavond wordt het overal droog en tijdelijk komen er enkele opklaringen opzetten. Later wordt het echter opnieuw grijs, en af en toe valt er een drupje motregen indien de bewolking dik genoeg wordt. De temperaturen dalen tot minimaal 12 graden en de west-noordwestenwind zwakt gevoelig af.
 2. PREMIUM

  "Kust heeft nu oplossing nodig voor klimaatver­an­de­ring"

  De kust is, als laagst gelegen gebied van Vlaanderen, erg kwetsbaar door de klimaatverandering. "We moeten nu oplossingen zoeken of het is te laat", zeggen experts in een nieuw boekje, 'Kust en klimaat'. "Ingrepen om pakweg dijken te bouwen, hebben hun tijd nodig. Dat moet je niet doen als je nog 3 cm verwijderd bent van een potentiële overstroming", aldus verantwoordelijke van 'T.OP Kustzone' Stijn Vanderheiden. Hij wil onder meer inzetten op samenwerken met de natuur: ruimte om duinen te laten ontwikkelen, bijvoorbeeld. "Het gaat om evenwicht, dat is een moeilijke denkoefening. Iedereen wil zijn stukje ruimte vrijwaren. Met deze gids pleiten we ervoor met alle actoren samen oplossingen te vinden die voor iedereen goed zijn." (MM)
 1. Honden richten ravage aan en kunnen niet wachten om het aan hun baasje te tonen
  Play

  Honden richten ravage aan en kunnen niet wachten om het aan hun baasje te tonen

 2. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil