Exclusief voor abonnees

Arbeidseconoom Stijn Baert: “Economen kunnen nu niet beter voorspellen dan astrologen”

Arbeidseconoom Stijn Baert
Joel Hoylaerts/Photo News Arbeidseconoom Stijn Baert
"We zullen diep in de buidel tasten", zo sprak de Vlaamse regering deze week over de genomen steunmaatregelen. Eén van de weinige zekerheden die professor arbeidseconomie Stijn Baert (36) heeft, is dat we vroeg of laat door de coronacrisis allemáál diep in de buidel zullen tasten. Hoe diep? God only knows. "Economen kunnen vandaag de toekomst niet beter voorspellen dan astrologe Nicole De Waele."

Je hebt 4% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Alex Wellens

  @ Rita, mogen de mensen dit zelf beslissen aub? Vakantie in België dan kan ik beter gaan werken!

 • Rita Heremans

  Geen vakantie in buitenland dit jaar. Als iedereen vakantie houdt in België is dat goed voor ONZE economie. De uitspraak van twee weken geleden van een econoom om de rijken, waarom juist die met meer dan 30 miljoen, (heeft hij die juist niet?) extra te belasten, 5%, dit zou 1.5 miljard in het laatje brengen, daar hoor je ook niets meer van. Zoals eerder gemeld, het zal wel op de kap van de kleine man komen, wat dan ook weer de economie doet dalen.

 • Gino Denil

  Die solidariteitstaks voor ambtenaren bedraagt nu al 62 € en ook op hun pensioenen, Edmond Dillien. Blijkbaar is de toen beloofde "einde van de tunnel" nooit meer in het zicht gekomen. Als men hier een tijdelijke taks instelt wordt die nooit meer afgeschaft. Er komen soms wel nieuwe bij.

 • Eddie Maiden

  Deze man zouden ze beter een gelijkaardige rol geven als Van Ranst om de economie weer recht te trekken. Jan Janbon heeft er de mond van vol dat ze altijd de wetenschappers volgen...

 • Gino Denil

  De modale burger zal het ophoesten en de ongelijkheid zal nog verder toenemen. Maar de dalende koopkracht zal ook het herstel van de economie bezwaren. Met minder koopkracht kan die burger misschien een andere levenswijze aannemen. Meer gericht op gezondheid en de echte waarden van het leven.