Arbeidseconoom Stijn Baert
Volledig scherm
PREMIUM
Arbeidseconoom Stijn Baert © Joel Hoylaerts/Photo News

Arbeidseconoom Stijn Baert: “Economen kunnen nu niet beter voorspellen dan astrologen”

"We zullen diep in de buidel tasten", zo sprak de Vlaamse regering deze week over de genomen steunmaatregelen. Eén van de weinige zekerheden die professor arbeidseconomie Stijn Baert (36) heeft, is dat we vroeg of laat door de coronacrisis allemáál diep in de buidel zullen tasten. Hoe diep? God only knows. "Economen kunnen vandaag de toekomst niet beter voorspellen dan astrologe Nicole De Waele."

8 reacties

 • Alex Wellens

  2 jaar geleden
  @ Rita, mogen de mensen dit zelf beslissen aub? Vakantie in België dan kan ik beter gaan werken!
 • Rita Heremans

  2 jaar geleden
  Geen vakantie in buitenland dit jaar. Als iedereen vakantie houdt in België is dat goed voor ONZE economie. De uitspraak van twee weken geleden van een econoom om de rijken, waarom juist die met meer dan 30 miljoen, (heeft hij die juist niet?) extra te belasten, 5%, dit zou 1.5 miljard in het laatje brengen, daar hoor je ook niets meer van. Zoals eerder gemeld, het zal wel op de kap van de kleine man komen, wat dan ook weer de economie doet dalen.
 • Gino Denil

  2 jaar geleden
  Die solidariteitstaks voor ambtenaren bedraagt nu al 62 € en ook op hun pensioenen, Edmond Dillien. Blijkbaar is de toen beloofde "einde van de tunnel" nooit meer in het zicht gekomen. Als men hier een tijdelijke taks instelt wordt die nooit meer afgeschaft. Er komen soms wel nieuwe bij.
 • Guy VDM

  2 jaar geleden
  Deze man zouden ze beter een gelijkaardige rol geven als Van Ranst om de economie weer recht te trekken. Jan Janbon heeft er de mond van vol dat ze altijd de wetenschappers volgen...
 • Gino Denil

  2 jaar geleden
  De modale burger zal het ophoesten en de ongelijkheid zal nog verder toenemen. Maar de dalende koopkracht zal ook het herstel van de economie bezwaren. Met minder koopkracht kan die burger misschien een andere levenswijze aannemen. Meer gericht op gezondheid en de echte waarden van het leven.