Arbeidseconoom Stijn Baert
Volledig scherm
PREMIUM
Arbeidseconoom Stijn Baert © Joel Hoylaerts/Photo News

Arbeidseconoom Stijn Baert: “Economen kunnen nu niet beter voorspellen dan astrologen”

"We zullen diep in de buidel tasten", zo sprak de Vlaamse regering deze week over de genomen steunmaatregelen. Eén van de weinige zekerheden die professor arbeidseconomie Stijn Baert (36) heeft, is dat we vroeg of laat door de coronacrisis allemáál diep in de buidel zullen tasten. Hoe diep? God only knows. "Economen kunnen vandaag de toekomst niet beter voorspellen dan astrologe Nicole De Waele."

8 reacties

 • Alex Wellens

  1 jaar geleden
  @ Rita, mogen de mensen dit zelf beslissen aub? Vakantie in België dan kan ik beter gaan werken!
 • Rita Heremans

  1 jaar geleden
  Geen vakantie in buitenland dit jaar. Als iedereen vakantie houdt in België is dat goed voor ONZE economie. De uitspraak van twee weken geleden van een econoom om de rijken, waarom juist die met meer dan 30 miljoen, (heeft hij die juist niet?) extra te belasten, 5%, dit zou 1.5 miljard in het laatje brengen, daar hoor je ook niets meer van. Zoals eerder gemeld, het zal wel op de kap van de kleine man komen, wat dan ook weer de economie doet dalen.
 • Gino Denil

  1 jaar geleden
  Die solidariteitstaks voor ambtenaren bedraagt nu al 62 € en ook op hun pensioenen, Edmond Dillien. Blijkbaar is de toen beloofde "einde van de tunnel" nooit meer in het zicht gekomen. Als men hier een tijdelijke taks instelt wordt die nooit meer afgeschaft. Er komen soms wel nieuwe bij.
 • Eddie Vanhalen

  1 jaar geleden
  Deze man zouden ze beter een gelijkaardige rol geven als Van Ranst om de economie weer recht te trekken. Jan Janbon heeft er de mond van vol dat ze altijd de wetenschappers volgen...
 • Gino Denil

  1 jaar geleden
  De modale burger zal het ophoesten en de ongelijkheid zal nog verder toenemen. Maar de dalende koopkracht zal ook het herstel van de economie bezwaren. Met minder koopkracht kan die burger misschien een andere levenswijze aannemen. Meer gericht op gezondheid en de echte waarden van het leven.
 1. PREMIUM

  15% meer Belgen naar voedsel­bank

  Bijna 200.000 mensen halen elke maand een voedselpakket op om te kunnen overleven, een stijging van 15% in vergelijking met vorig jaar. De coronacrisis duwt steeds meer mensen in armoede. "Vorig jaar haalden gemiddeld een kleine 170.000 mensen per maand een voedselpakket op. In juni steeg dat aantal tot nagenoeg 195.000", zegt Jef Mottar van de Belgische Federatie van Voedselbanken in 'De Zondag'. Onder die nieuwe cliënten zijn er heel wat tijdelijk werklozen. Mannen en vrouwen, jong en minder jong, die noodgedwongen thuis zitten door corona. De financiële middelen om de werkingskosten te dekken, komen voornamelijk van particuliere giften. Maar door de toenemende vraag is extra steun nodig. Mottar verwacht deze zomer nog te kunnen overbruggen dankzij de grote solidariteit die heerste tijdens de crisis, maar hij vreest voor daarna. "Als ons cliëntenaantal met 15% stijgt, zou ons budget evenredig moeten stijgen." (SRB)
 2. Glenn en Severine genieten van hun huis met zwembad, maar: “Het is niet omdat er centen in je zak zitten dat je meer bent dan een ander”
  PREMIUM

  Glenn en Severine genieten van hun huis met zwembad, maar: “Het is niet omdat er centen in je zak zitten dat je meer bent dan een ander”

  Glenn (43) en Severine (40) leven de droom van een eigen huis met zwembad. Maar de beste dingen in de wereld zijn met geld niet te kopen, weten ze. Severine was veertien toen adoptiebroer Ricardo in haar leven kwam - toevallig, na een gezinsvakantie in de Dominicaanse Republiek. Sindsdien heeft ze er niet alleen een beste vriend bij, ook een nieuwe familie.
 1. Onthutsende beelden van drijvend ijs dat dijk vernielt
  Play

  Onthutsen­de beelden van drijvend ijs dat dijk vernielt

 2. Ella (29) spot sluikstor­ters, filmt alles en neemt autosleutels af
  Play

  Ella (29) spot sluikstor­ters, filmt alles en neemt autosleu­tels af