Exclusief voor abonnees

Arbeidseconoom: "Pensioen koppelen aan levensverwachting doet kassa kloppen”

Arbeidseconoom Stijn Baert.
Wannes Nimmegeers Arbeidseconoom Stijn Baert.
Als we in de toekomst voor iederéén willen blijven zorgen, moet de kassa kloppen. Een prima manier om dat te doen, is de pensioenleeftijd koppelen aan de levensverwachting, zegt arbeidseconoom Stijn Baert - los van alle verkiezingskoorts rond het voorstel dat in het N-VA-programma blijkt te staan.

Je hebt 6% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

185 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • George Verbeek

  Langer werken is een schandalige manier om de kassa van de regering te doen kloppen. Er zijn genoeg andere mogelijkheden die niet aan de levenskwaliteit van de gewone mens vreten.

 • koen leenknecht

  pascal fransen , als 1700€ pensioen goed is voor scandinavië , is 900€ pensioen goed voor de Belgen . Probleem : pensioen wordt véél te aantrekkelijk = broodroof kleinkinderen .

 • Pascal Fransen

  Koppel het pensioen aan gewerkte jaren verminder het aantal ministers en parlementairen doet ook de rekening kloppen. Stop het migratie en pamper beleid, gezinshereniging enz... Een model als in enkele Scandinavische landen 40 jaar werken 1700 pensioen, 20 jaar de helft lijkt me een goed voorstel.

 • Eduard Dierckx

  Een wereldvreemde expert...de pensioenen zijn een druppel op een hete plaat wat betreft de ganse sociale zekerheid, tomeloze immigratie en 54 overbodige ministers. Hier is geld genoeg om deftig pensioen uit te betalen maar de geldstroom gaat in het bodemloze vat, is dat nu zo moeilijk om te begrijpen.

 • Van Lommel

  Coen Brigitte ; toch maar het verkiezingsprogramma van Sp.a lezen van 22.02.2014. Op blz. 30, staat het er duidelijk, in 2030 zouden ze al beginnen met verlenging van de loopbaan. Ook dat van Dehaene klopt en hij heeft zelfs 3 indexsprongen gedaan. De oude De Clercq heeft een devaluatie van de frank van 8% door onze strot geduwd. Schele dinsdag of Willockx voormalig pensioenminister BSP heeft de pensioenen verminderd. Dat kost ons nu 500 euro per maand. Alles terug te vinden op het internet.