Exclusief voor abonnees

Arbeidsdeal zit vol losse eindjes

Ook federale regering heeft haar zomerakkoord

Ministers Geens, Reynders, Michel en Jambon heten elkaar welkom, terwijl Kris Peeters al op post zit voor de persvoorstelling.
BELGA Ministers Geens, Reynders, Michel en Jambon heten elkaar welkom, terwijl Kris Peeters al op post zit voor de persvoorstelling.
Vanaf volgend jaar kan je pas vanaf 59 jaar met brugpensioen (SWT) en daalt je uitkering sneller na 6 maanden werkloosheid. Ziedaar de meest opvallende maatregelen uit de arbeidsdeal van de federale regering. Alleen: de verstrenging van het SWT is al beslist in 2015 en de dalende uitkeringen zijn nog een vaag principe.

Je hebt 8% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

56 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gino Denil

  In Denemarken en Nederland krijg je bij werkloosheid 90% van je laatste loon. Dat is beperkt in de tijd. Tot 4 jaar in Denemarken en 3 jaar en 2 maanden in Nederland. Daarna val je onbeperkt in de tijd op de bijstand. Hier gaat men een werkloosheidsvergoeding die niet veel hoger is dan een bijstandsuitkering degressief maken na 6 maanden. En die 400.000 werklozen meer dan het aantal jobs gaan daar niet armer van worden.

 • Ronny Biesen

  Alles is los bij deze regeringen. Vooral losse handjes die graaien.

 • FRANS DE ROUCK

  Wat voor een smile bij Peeters! Ge ziet hem denken ik heb ze goed bij hun pietje!! Geens had ook binnen pretjes. De gezichten van de rest nar Michel ,vos Reynders en Jambon spreken boekdelen. Michel is duidelijk niet opgezet met Peeters zijn vertoon. Allez in slakkengang naar de uitgang!

 • Ronny Demeyere

  Het sociaal gezicht van deze regering, de vorige unizo voorman, heeft ons terug liggen.

 • Eddy Bryon

  Beste mensen van de regering(en) , trek alstublieft de stop eruit , want jullie leven op Mars !!!!