Exclusief voor abonnees

Applaus voor vrijwillige quarantaine na deelname aan antiracismebetoging? Hoongelach was logischer geweest

Hannelore Goeman (sp.a).
Photonews Hannelore Goeman (sp.a).
"Ik nam gisteren mijn verantwoordelijkheid in de strijd tegen racisme. Ik neem vandaag mijn verantwoordelijkheid voor de gezondheid van ons allen. Ik ga 15 dagen in zelfquarantaine en roep alle betogers op om dit ook te doen."  Dat waren de woorden van politica Hannelore Goeman, kopvrouw van de sp.a in het Vlaams Parlement, de dag nadat ze samen met 9.999 anderen op straat was gekomen in Brussel, tegen alle coronaregels in. Goeman was gisteren dus afwezig op de wekelijkse zitting van het Vlaams Parlement. Voor die afwezigheid oogstte ze applaus op nagenoeg alle banken. Hoongelach was nochtans logischer geweest.

Je hebt 17% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

107 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Dirk Merckaert

  Hoe wereldvreemd kan je zijn? Ik nodig je uit om een week met mij op stap te gaan, lees "werken". Begrijp beetje bij beetje eens de "cinema" waar jullie mee bezig zijn.

 • Benny Buyst

  En de parlementsleden van andere partijen (NVA,open VLD,Vlaams belang ,enz) die uit het parlement wegblijven en afwezig zijn ,mogen die dat zonder dat er aan hun wedde gezeten wordt?

 • DIRK VAN DESSEL

  15 dagen extra “betaald verlof” nu het warm weer wordt en economisch productieven tot het BNP maar belasting betalen waaruit politiekers en overheidspersoneel betaald.worden

 • Joske Zeeuw

  Nu is het gedaan, ik veeg vanaf nu ook mijn voeten aan de regeltjes. Als de politici dat mogen en er nog applaus voor krijgen ga ik ook voor groepsimmuniteit.

 • mieke jansens

  Vlug snel dit voorstellen om niet van haar voetstuk te vallen