Exclusief voor abonnees

Anuna zeilt naar klimaattop in Chili: “Nee, je moet niet allemaal per boot naar Amerika. Maar tracht wél duurzaam te reizen”

ANUNA DE WEVER ZEILT IN ZEVEN WEKEN NAAR KLIMAATTOP IN CHILI

Florian Van Eenoo photonews
Klimaatactiviste Anuna De Wever (18) vertrekt op 2 oktober vanuit Scheveningen per zeilboot naar Brazilië om daar zeven weken later via de media druk uit te oefenen op de Braziliaanse president die het Amazonewoud laat afbranden. Vervolgens reist ze per bus door naar de COP25, de klimaatconferentie van de VN in de Chileense hoofdstad Santiago.

Je hebt 15% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

168 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Erwin Van den Bossche

  Comedienne ADW ? ze beseft niet dat de échte wereld compassie heeft met haar belachelijke kinderstreken, dat kind heeft een eindeloze zelfoverschatting en is duidelijk een narcist, en ja ze gaat met de boot gratis op vakantie i.p.v naar school te gaan wat een prestatie !?

 • joachim albert

  Wie betaalt deze excursies? Dát moet de vraag zijn. Akkoord dat jeugd zich inzet maar het mag geen exclusief clubje worden dat op andermans kosten op verlof kan gaan. Heb de site van Yfc eens bezien en idd Kyria was de drijvende kracht (organisatie, artikels...). ADW probeert het gezicht te zijn maar met welk doel? Is het klimaat het belangrijkste of het ego? Vanaf het moment dat sommige mensen zich dit afvragen, zou ADW haar conclusies moeten trekken. Hopelijk leest ze dit...

 • Verstappen Martine

  Ik weet absoluut niet waarom ze denkt dat ze daar naar haar gaan luisteren. Geld komt tegenwoordig op de eerste plaats en al de rest is bijzaak.

 • dominique van damme

  Was ze niet weg met vliegtuig

 • Chris Devlaeminck

  Die Anuna De Wever en haar gevolg leven toch echt in een bubbel. Wat denken zij te moeten doen? De mensen heropvoeden? Bekeren? Zeker 90% van de bevolking heeft totaal geen respect en begrip voor hun show maar dat zien ze niet in blijkbaar.