Exclusief voor abonnees

Antwerpse drugsmaffia klapt uit de biecht: "90 kilo coke ben ik in paar dagen kwijt"

WAR ON DRUGS IN ANTWERPEN | DEEL 1

.
videostill .
Hoe gaat het er écht aan toe bij de Antwerpse drugsmaffia? Hoe komen de bestelde ladingen coke de haven binnen, hoe geraken ze er buiten? Waar vind je corrupte dokwerkers? En wie krijgt wat voor welke klus? Een insider die het milieu al jaren als zijn broekzak kent wil het weleens uitleggen. Vanop zijn schuiladres in het buitenland. "De War on Drugs? Er is in Antwerpen nog nooit zo veel coke binnengehaald als de jongste maanden.”
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Je hebt 2% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

16 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Piet Vanderhaagt

  Een bepaalde hoeveelheid per persoon is toegestaan: laat dan iedereen die met een hoeveelheid drugs wordt betrapt dit dan onmiddellijk ter plaatse gebruiken, probleem lost zich dan vanzelf wel op... snap je, dealers: overdosis, opgeruimd, volgende vrijwilliger... de verslaafden worden omwille van geld en noodzaak ook dealers en worden zo opgeruimd, overbevolking zet een stap terug, uiteindelijk minder afzet voor de grote onaantastbare vissen, die dan andere oorden moeten opzoeken...

 • Freddy Van de Velde

  Dan nog blijft de vraag ,wie snuift dat allemaal op ?

 • Hugo Bavré

  Wanneer er straffen worden opgelegd die dateren van voor de tijd dat drugs gemeengoed werd dan kan men niet strijden tegen de woekerende drugswereld.

 • Claude Sanders

  Als ex - BOB van de voormalige Rijkswacht heb ik vragen bij dit gesprek , ben het eens met Eric Van Dyck, een echte insider praat daarover niet, het risico is te groot. Het is algemeen geweten dat er sommige personen zich laten omkopen om het transit van bepaalde drugs in de haven te faciliteren.Misschien is de gesprekspartner één van hen (kleine vis) maar ja de media scoort misschien met dit gesprek !!!

 • benny vandersanden

  De war on drugs bestaat niet! Politie is aan handen en voeten gebonden en als men toch eens een van dat crapuul te pakken heeft zijn ze binnen de kortste keren terug vrij. Men probeert de illusie op te wekken van een falende war on drugs om drugs te kunnen legaliseren terwijl in feite de gekende drugsfamilies en hun loopjongens ongestoord en onbezorgd hun gang kunnen gaan