Minister van Defensie Philippe Goffin (MR)
Volledig scherm
PREMIUM
Minister van Defensie Philippe Goffin (MR) © BELGA

Antiwitwascel bezorgd om mondmaskerdeal van minister Goffin: “Dit is gevaarlijk”

De beslissing van minister van Defensie Philippe Goffin (MR) om een overheidscontract voor miljoenen stoffen mondmaskers te gunnen aan een postbus-vennootschap in Luxemburg zorgt voor steeds meer deining. Zelfs bij de antiwitwascel maakt men zich zorgen. "Dit is gevaarlijk."

108 reacties

 • marc van de poel

  2 jaar geleden
  Hebben we die centen al terug, of gaat die Goffin dat uit eigen zak terug geven aan de hardwerkende Vlaming?
 • Jaak Casteleyn

  2 jaar geleden
  Is de politiek nu werkelijk niet in staat om op een correcte manier een bestelling te plaatsen, ze getuigen van een nog nooit vertoonde onkunde die bende duurbetaalde individuen. Vlug verkiezingen graag dat we heel die kliek naar de uitgang kunnen stemmen.
 • robertrand walraedt

  2 jaar geleden
  Wat moet je eigenlijk kunnen om minister te worden? Ik denk dat ik dat ook zou kunnen worden.
 • Christian de Gossey

  2 jaar geleden
  Ik waan me hier in Plopsaland Wat voor onbekwame politici lopen hier in dit land 6 ministers voor maskers te bestellen ...de ene blunder na de andere ontslaan en geen uitkering
 • Lydia Mels

  2 jaar geleden
  Michel Bulinckx, Neem de onschendbaarheid af men zal snel zien dat onze ministers met het BELASTINGELD als goede huisvader zal uitgeven. Maar ze betaken voor hun douté.
 1. PREMIUM

  Gene Thomas heeft weinig te vrezen na uit de hand lopen optreden

  Ben je als artiest verantwoordelijk voor de uitlatingen van je publiek? Het optreden van Gene Thomas - op de zomerbar aan het kasteel van Laarne - werd geboekt via het officiële artiesten- en evenementenbureau Globe Entertainment. "In de algemene voorwaarden van onze contracten staat dat de organisatie dient te beschikken over alle nodige vergunningen, vereist om een evenement veilig te organiseren", stelt zaakvoerder Ilia Beyers. Advocaat Griffin Verept, gespecialiseerd in het contractenrecht, verduidelijkt. "Partijen zijn vrij om te bepalen wat ze willen in een contract, maar vandaag de dag kan een evenement uiteraard pas georganiseerd worden als het voldoet aan alle veiligheidsmaatregelen inzake corona. Als het contract bepaalt dat de organisatie verantwoordelijk is voor de veiligheid en men oordeelt dat de coronamaatregelen daaronder vallen, dan lijkt het mij zeer onwaarschijnlijk dat een artiest schuld kan treffen bij de niet-naleving ervan door het publiek." Gene Thomas heeft dus weinig te vrezen, maar toch heeft hij het er volgens zijn platenfirma moeilijk mee dat men ook hem met de vinger wijst.
 1. PREMIUM

  'Instafa­mous' dit najaar op VTM GO

  De opnames van de VTM-webreeks 'Brak' zijn nog maar net van start gegaan of de volgende serie op maat van jongeren staat alweer in de steigers. 'Instafamous' zal die heten en onder meer Dempsey Hendrickx, een van de 'Helden' op Ketnet, Jade Mintjens uit 'Ghostrockers' en Jennifer Heylen, later te zien in 'Phil Frisco', spelen de hoofdrollen. De reeks gaat over een van de bekendste influencers van het land, die tijdens een opname op Instagram een verkeersongeluk heeft. Wanneer ze bijkomt, heeft ze van haar vorige leven geen weet meer. Ook bekende namen als Sean Dhondt, Eline De Munck en Andy Peelman zullen de revue passeren. VTM zet volop in op exclusieve onlinereeksen voor jongeren, om nog meer aansluiting te krijgen bij die doelgroep. 'Instafamous' zal in het najaar te zien zijn op VTM GO. (DBJ)