Exclusief voor abonnees

ANALYSE. Wie durft met deze Grote Peiling naar verkiezingen gaan?

BELGA
Als het morgen verkiezingen zouden zijn, dan profiteren vooral de extreme partijen daarvan, zo blijkt uit de Grote Peiling van 'Het Laatste Nieuws', 'VTM Nieuws', RTL en 'Le Soir'. Vlaams Belang blijft de grootste met 27,7 procent. Ook sp.a gaat vooruit, zusterpartij PS licht achteruit. Maar wat betekent dat nu voor de formatie? Staan we daarmee dichter bij verkiezingen? Of is dit het laatste duwtje dat nodig is om toch maar een regering te forceren?

Je hebt 8% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

48 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Moehmena Rahous

  Dat men Tom Van Grieken eens formateur maakt om te zien hoe ver hij zal geraken met het maken van een regering.Hij zal NVA op zijn weg vinden die met het VB in een regering wil stappen.EN DAN?

 • Mieke Vhuyst

  Ze zullen er alles aan doen om VB geen enkele kans te geven. Gezien de snelle omvolking weten ze maar al te goed dat ze het nog maar een tiental jaar moeten volhouden voor VB demografisch geen kans meer maakt.

 • Lucien Vekens

  Ach, peilingen wat zijn ze waard... klinkt het bij de politici van de tradopartijen wanneer hun mening erover gevraagd wordt. En toch zijn het de huidige peilingen die hen doodsbang voor nieuwe verkiezingen maken. Onbetrouwbaar en ondemocratisch, zich vastklampend aan het rommeltje dat ze zelfs bijeengeflanst hebben om toch maar aan de macht te kunnen blijven.

 • Robert Croux

  Nieuwe verkiezingen in september? Reken dan ten vroege in juni 2011 op een regering! Magnette heeft Rousseau al ingepakt, nu nog de volgenden. De emotionele minderheid zal dan het land regeren. Vlaanderen wordt op Trumpse wijze gedemoniseerd bij alles wat Frans is, helaas het zal worden als in de tijd v d "demandeurs de rein", maar de klap zal nu harder zijn en dan ..."wir haben es nicht gewust!".

 • Rudi Van Goethem

  De Vivaldi coalitie (klassiek+groen) verliest 7 zetels. Uiterst links en uiterst rechts winnen 8 zetels. Toch gaan de media de sp.a als grote winnaar bejubelen. Graag snel verkiezingen en ditmaal luisteren naar het volk (democratie uitvoeren dus).