Exclusief voor abonnees

Ambulanciers klagen wetswijziging aan die hen én slachtoffers in gevaar brengt: “20 minuten moeten wachten terwijl elke seconde telt”

Hulpverleners Martin en Ivan bij hun ambulance, die vroeger wel steevast geflankeerd werd door een signalisatiewagen.
Koen Baten Hulpverleners Martin en Ivan bij hun ambulance, die vroeger wel steevast geflankeerd werd door een signalisatiewagen.
Elke seconde telt na een ongeval met gewonden. Maar private ambulanciers klagen aan dat een wetswijziging levensbelangrijke tijd kost aan hen én vooral aan de slachtoffers. "Vroeger reed er automatisch een signalisatievoertuig van de brandweer mee zodat we ons werk veilig konden doen. Nu niet meer."

Je hebt 11% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Karel Meuleman

  Een nieuwe regel in het verkeersreglement, zoals in de VS en Canada: verplicht de rechterrijstrook te ontruimen als er op de pechstrook blauwe zwaailichten staan. Efficiënt en eenvoudig!

 • Eddy Bryon

  Ik denk dat die slimme kerels daar in Brussel nog nooit een ambulance nodig gehad hebben !!!!

 • Ronny Biesen

  Klopt als een bus. Alles voor de politici en niks voor de gewone mens. Daar komt het op neer.

 • rudy verlinden

  natuurlijk nog eerst vergaderen en vergaderen...daar hebben die hulpverleners en verkeers-slachtoffers nood aan...die wet gewoon vernietigen is te simpel zeker

 • Lilianne Van Neylen

  Regels die voor het welzijn van de gewone, werkende en belastigbetalende Belg zijn welzijn dienen worden allemaal uitgehold. Maar toch gaan onze hoge belastingen niet naar beneden. Het geld is allemaal voor 6 regeringen, fors uitgebouwde kabinetten, een senaat die NIETS verricht en ga zo maar door....