Exclusief voor abonnees

Ambulanciers klagen wetswijziging aan die hen én slachtoffers in gevaar brengt: “20 minuten moeten wachten terwijl elke seconde telt”

Hulpverleners Martin en Ivan bij hun ambulance, die vroeger wel steevast geflankeerd werd door een signalisatiewagen.
Koen Baten Hulpverleners Martin en Ivan bij hun ambulance, die vroeger wel steevast geflankeerd werd door een signalisatiewagen.
Elke seconde telt na een ongeval met gewonden. Maar private ambulanciers klagen aan dat een wetswijziging levensbelangrijke tijd kost aan hen én vooral aan de slachtoffers. "Vroeger reed er automatisch een signalisatievoertuig van de brandweer mee zodat we ons werk veilig konden doen. Nu niet meer."

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

 • Onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen


Alle artikels uit de krant

5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Karel Meuleman

  Een nieuwe regel in het verkeersreglement, zoals in de VS en Canada: verplicht de rechterrijstrook te ontruimen als er op de pechstrook blauwe zwaailichten staan. Efficiënt en eenvoudig!

 • Eddy Bryon

  Ik denk dat die slimme kerels daar in Brussel nog nooit een ambulance nodig gehad hebben !!!!

 • Ronny Biesen

  Klopt als een bus. Alles voor de politici en niks voor de gewone mens. Daar komt het op neer.

 • rudy verlinden

  natuurlijk nog eerst vergaderen en vergaderen...daar hebben die hulpverleners en verkeers-slachtoffers nood aan...die wet gewoon vernietigen is te simpel zeker

 • Lilianne Van Neylen

  Regels die voor het welzijn van de gewone, werkende en belastigbetalende Belg zijn welzijn dienen worden allemaal uitgehold. Maar toch gaan onze hoge belastingen niet naar beneden. Het geld is allemaal voor 6 regeringen, fors uitgebouwde kabinetten, een senaat die NIETS verricht en ga zo maar door....

Video